Петрохан остава затворен

Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход Петрохан остава затворен за движение и в двете посоки и днес, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

Разчистването на шосето продължава, като в него участват пожарникари и спасители от Монтана, лесничеи от горските стопанства в района и служители на пътно-поддържащата фирма. Поради обледяване на стволове и клонове на пътя постоянно падат нови дървета и това прави невъзможно преминаването на автомобили по него, уточни Белчев. Той припомни, че за пътуващите от Монтана и Берковица към София и обратно са възможни други два маршрута през искърското дефиле и през автомагистрала Витиня.

Другият затворен доскоро път в Монтанско от Берковица до хижа "Ком" в Стара планина вече е отворен и е проходим при зимни условия. Всички останали шосета в региона са почистени и опесъчени и са проходими.

Към момента без ток са 11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец. Броят им е много по-малък от вчера, като екипите постоянно работят на терен за отстраняване на повреди по далекопроводите, причинени от тежкия мокър сняг и от обледяване на жилище, уточни областният управител на Монтана.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини