Посланик Херо Мустафа: 6 януари не показва това, което сме. Демокрацията надделя

Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме, коментира посланик Херо Мустафа в изявление, публикувано във Фейсбук страницата на посолството на САЩ в София.

Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя, отбелязва още Херо Мустафа.

Пълният текст на изявлението:

"Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирният преход във властта, посредством честни избори, е в сърцето на тази демокрация. Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати. Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме.

Присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия. Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване.

За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията – сградата на Капитолия в САЩ – беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона.

Нашите законодатели се върнаха веднага на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън.

Демокрацията надделя.

Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство.

Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата демокрация. Тези от нас, които вярват в демокрацията – в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават."

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    3,
    3,14
    15 -1
    07:37, 9 яну 2021
    Ти чуваш ли се какво говориш,бе Мустафа?В Америка никога не е имало демокрация,още повече когато президент е човек,който според Байдън е срам за нацията и света!/да те успокоя,че и при нас е същото от 11 години насам /
  • 2
    Бъ
    Българин
    18 -2
    08:22, 9 яну 2021
    Именно 6 Януари показа каква псевдо демокрация сте. Това лицемерие което блика от облещеното ви лице води началото от основаването на държавата ви. Основано от милионите избити индианци, местно население и вие да наречете това демокрация е пошлост. Не познавате добре историята и се мъчите да я преиначите. Не може такива хора като вас да говорят за демокрация. Особено когато се намирате на земята на хан Аспарух, Крум който в 8 век пише закони и основава правова държава. Вие и държавата ви не е съществувала. Тръгнали сте навсякъде да упражнявате имперските си интереси. Нне може човек от Мала Азия да учи славяните на демокрация. Та българския народ вече повече от 6 месеца е по площадите и вие толерирате един деспотичен режим и в същото време заявявате каква велика "демокрация" сте. Пълно лицемерие. Думите ви напълно се разграничават с действията ви. Жандарми на планетата. Питам ви: защо Р. България няма военни бази в САЩ , когато САЩ има военни бази в България. Защо бомбардирахте мирното население на България 1942-43 год. От един континент на друг. От демократични съображения. Много "добра" демокрация сте, няма що. Вижда се, но не правете опити да ни заблудите. Няма да ви се получи!
    • 3,
      3,14
      13 0
      09:49, 9 яну 2021
      Браво за тези думи българино!!!!!
    • ИО
      И ОТ МЕН БРАВО
      9 0
      13:54, 9 яну 2021
      За тези думи българино
  • 3
    По
    Порчо
    8 -1
    20:23, 9 яну 2021
    Винаги съм се чудил на каква дрога е нейно превъзходителство, ако не е изкукала по рождение. Вижте само какъв облещен и блеснал поглед вади! И всичко това с принудения и ентусиазъм и неадекватно поведение допринася за съждението ми. А какво да кажем за клоунадите, които играят с главната тиква на републиката? Като че ли не са осъзнали, че политиката е сериозна работа, защото от нея зависи живота на милиони хора и всяка самодейност е вредна.
  • 4
    Му
    Мунчо
    9 -1
    21:25, 9 яну 2021
    Тая се опитва да ни убеди, че черното е бяло!! А когато под американска команда се атакуват парламенти и др. сгради/институции - тогава било израз на народната воля...
  • 5
    Zz
    zzz
    7 -1
    22:09, 9 яну 2021
    До медията - сърдечно моля, нека статиите за дамата от Мала Азия да бъдат без профилната и снимка, сега трябва да търся баячка.
    Бай дънвовица и цялата и демонокрация, смешно към америка.
  • 6
    Ге
    Георги
    7 -1
    10:36, 10 яну 2021
    Толкова ли е трудно да си признаят ,че се изтърваха/осраха/като с години продаваха на целия свят таблетки против диария/демокрация/.Признат грях,не е грях.
  • 7
    Ел
    Елена
    3 0
    09:20, 11 яну 2021
    За първи път да харесам американците. На практика ни показаха какво се случва и как трябва да реагират хората, когато политиците минават границите. Политическата система е направена така, че хората в нея да си създават сами едни правила, които народите трябва да спазват. И когато на народите им писне от лакомията и арогантността на политиците, когато видят, че тяхното мнение не се зачита и ги правят на камилчета, тогава пряката демокрация влиза в действие.
    Защо например всички се възхищават на щурма на Бастилията и Френската революция, а отричат това, което се случи във Вашингтон? Правилата се създават и нарушават. И това, че на политиците и Дълбоката държава не им харесва това, че хората не спазват правилата, които те са им измислили, за да ги държат в подчинение, не е основание да отричаме правото на гражданите на самоопределение и върховенство в държавата. Защото, като спрете да слушате медиите и либерастите, всъщност ще се сетите, че върховният господар на всяка една държава е народа й! Някой нещо неразбрал….? И няма какво да се правите на ощипани девственици, когато същият този народ ви казва да се омитате и да престанете с лъжите и подмяната.
    Америка видя грозното маскирано лице на кукловодите, които са жадни за власт. И естествено, реагира. Да кажем като тяхно предимство и това, че тяхната Конституция им дава правото като свободни хора да носят оръжие. И да го използват! Затова и не видяхме замеряне с яйца и пърформанси, а истинска революция в действие.
    Това, че политическият свят не се кефи на това, което се случва в САЩ, не означава нищо. Кои са лидерите на съвремения либерастки свят? Меркел /която все напуска поста, ама се държи като удавник за него, тресе се неконтролирано от неизвестно заболяване и взема напълно неадекватни решения/, Макрон /личните му извра…я ме усъмняват дълбоко във възможността му за здрав разум и преценка/, други, които са навързани като свински черва в зависимости и финансирания….ай, мерси, ще пропуснем!
    И като заключение – политици, внимавайте в картинката. Когато минете границата на нашето търпение, резултатът ще бъде Конкорд и изобретението на д-р Гилотен!
  • 8
    Ди
    Диана
    1 0
    09:28, 11 яну 2021
    Жандармите на планетата показаха истинското лице на своята расистка държава, а сега ги е срам?
  • 9
    Ем
    Емигрант
    1 -1
    09:40, 11 яну 2021
    Наблюдаваме една истинска революция в развитие! Беше въпрос на време да се случи, след всичките опити за цензура от страна на „демократите“. Ето това е истинската американска нация – безстрашна, смела и решителна. Дори и да се стигне до Втора гражданска война и разделяне на страната на две независими държави, американците показаха, че няма нищо по-важно от свободата.

    Така изглеждат събитията, за които след векове се пишат оди и поеми!
Последни новини