4 случая на странични ефекти при ваксинирани медици

До десет дни ще започне ваксинирането срещу COVID-19 на учители и в домовете за възрастни хора, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Ангелов и директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов бяха на летище София, където по-рано тази сутрин пристигна втората доставка на ваксини на Pfizer/BioNTech за България.

Дозите са 25 хиляди и днес ще бъдат транспортирани по двата лъча - Пловдив-Бургас и Велико Търново- Варна, за да бъдат разпределени в страната.

Увеличава се броят на желаещите да се ваксинират и всеки, който има нужда и желае да получи ваксина, тя ще бъде осигурена, увери министър Ангелов. По думите му България е на 24 място по заболеваемост от коронавирусната инфекция и на трето място по смъртност.

След 10 дни се очакват още 25 хиляди дози от ваксината, допълни още министър Ангелов. По думите му масовата ваксинация ще започне през февруари-март, като логистиката за това ще започне до края на този месец.

До 1 януари са били съобщени 4 случая на странични ефекти от ваксинирани медици, посочи Кирилов. По думите му оплакванията са били за болка на мястото на убождането, замайване, отминало за 15 мин., както и леко повишаване на телесната температура, което е отминало ден след ваксинацията.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

Последни новини