Температурен рекорд от 18,1 градуса е отчетен в Търговище

Температурен рекорд от 18,1 градуса е регистриран днес в Търговище. Подобрен е рекордът от 1978 г., когато на тази дата термометрите са отчели 17,4 градуса, каза за БТА Красимира Стойчева от Метеорологичната обсерватория край града.

По данни на специалиста, абсолютният максимум за декември е регистриран в Търговище през 1958 г. Тогава на 18 декември са измерени 22,4 градуса.

През нощта в региона е духал топъл южен вятър със скорост 12 метра в секунда, като на моменти поривите му са достигали 16 метра в секунда, уточни Стойчева.

И тази нощ времето ще се задържи по-топло от обичайното за декември. А в празничната новогодишна нощ се очакват краткотрайни, но интензивни валежи.

Температурен рекорд отпреди 20 години бе подобрен днес в Шумен. Около 14 часа е регистрирана температура от 17,4 градуса, съобщиха за БТА от хидрометеорологичната станция в града. На 29 декември най-топло е било през 2000 година, когато са отчетени 17 градуса. За утре шуменските метеоролози не очакват нов рекорд, тъй като прогнозата е за леко захлаждане, а рекордът за 30 декември е 18,3 градуса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини