На кого Илън Мъск не успя да продаде Tesla

Само ден, след като Apple обяви плановете си за създаване на собствен електрически автомобил, Илън Мъск се заяде с обявената от Купертино нова батерия. Разкри и нещо, което малко от нас са подозирали.

Милиардерът сподели, че в "най-тъмните дни" на Tesla, когато производството на Model 3 е било изключително затруднено, е опитал да продаде компанията си на Apple за една десета от сегашната й цена.

Тим Кук, СЕО-то на Apple, е отказал срещата с Мъск, но не се споменава какви точно са били мотивите му, пише The Guardian.

Това обаче не е единственият път, когато Илън Мъск се е опитвал да се раздели с Tesla в годините, когато компанията правеше първите си стъпки и се мъчеше да превърне бизнеса си в печеливш такъв.

Биографичната книга на милиардера разкрива, че той е имал подобни преговори и с Google през 2013 г., като дори е бил "стиснал ръце" с Лари Пейдж, един от основателите на технологичния хегемон.

Уви, тази сделка също не е проработила, тъй като продажбите на компанията са започнали да вървят нагоре.

Покрай разкритието си за отменената среща с Тим Кук, шефът на Tesla не пропусна да отбележи в Twitter, че обявената батерия за електрически возила едва ли е точно това, което казва Apple.

По думите му Tesla вече ползва железен сулфат за разработката на батерии за коли със среден пробег, а моноклетъчната технология, която Apple смята да внедри в собствената си кола, е или неизпълнима, или подобна на тази, с която Tesla вече разполага.

След вчерашното изявление на Apple, акциите на Tesla паднаха 6.5%, което обяснява и защо точно сега Мъск реши да се заяде с Кук и компанията му.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ор
    Орфей
    1 0
    18:27, 23 дек 2020
    Конкуренция трябва да има тя те държи буден...
Последни новини