Божков, Байдън и Тръмп са най-търсените в Google от българите

Информация за коронавирус и свързваните с него термини "ковид симптоми", "мерки COVID-19", "декларации МВР", "извънредно положение", "дезинфектант", "маски за лице" и "зелен коридор" са най-търсените от българите в "Гугъл", показват обобщените данни на интернет търачката за изминаващата година.

Сред най-търсените личности се нареждат Васил Божков, Джо Байдън, Доналд Тръмп, Борис Джонсън и Ким Чен Ун. Водещата десетка се допълва от Жени Калканджиева, Николаос Цитиридис, Цвети Пиронкова, ген. Мутафчийски и Александра Кръстева.

Общото впечатление е, че българите се вълнуват повече от глобалните събития, отколкото от местните.

Огромен интерес към изборите в САЩ

Доказва го фактът, че изборите за президент в САЩ са втората по значимост тема в търсенето на информация. В топ 100 на търсенията повече от 15% са свързани с изборите отвъд океана. "Кой е Джо Байдън и какъв е Доналд Тръмп? Кога са изборите в САЩ и актуални резултати?" Търсените термини във връзка с изборите в Америка са повече дори от спортните събития, местните клюки и сериали.

Третата най-значима тема за българите през 2020 традиционно е образованието, в случая неговата дистанционна форма. Българите са търсили вход към различни системи за обучение, сред които Google classroom и teams, както и различни онлайн образователни ресурси като shkolo. Интересът към образованието надхвърля значимо всички сериали, поп и фолк изпълнители и дори спортисти и спортни събития.

Какво търсеха българите в "Гугъл":

Общи търсения
Коронавирус
Google classroom
Избори САЩ
Microsoft Teams
iphone 12
Васил Божков
Джо Байдън
Worldometer
Единен информационен портал
Доналд Тръмп

Събития
Избори САЩ
Черен петък
Бейрут
Протести
Оскари

Спортни събития
Висша лига на Англия (Premier League)
Australian Open 2020
България - Унгария
Roland Garros
Лудогорец - Интер

Рецепти
Леща рецепта
Кисело зеле рецепта
Крем брюле рецепта
Тирамису рецепта
Мусака рецепта

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини