13 844 годишна премия за шофьор

Искате ли 13 844 годишна премия в кризата? Станете шофьор в Изпълнителната агенция по лекарствата.

На всеки три месеца личният водач на ексшефа на ведомството Емил Христов е получавал по 3461 лв. бонус. Отделно заплатата на златния шофьор е 1371 лв. Това сочи ведомост за възнагражденията в агенцията, което днес цитира "Стандарт". За сравнение бонусите за IT инженерите са били около 2500 лв.

Фантастичните премии от хилядарка до 12 бона на тримесечие са били раздавани допреди 4 месеца по времето на д-р Христов. Той е вземал най-голям бонус - 11 600 лв. на тримесечие. Заплатата му е била 3456 лв. Въпреки че бившият здравен министър доц. Евгений Желев е знаел, не е поискал проверка от Сметната палата.

Най-малки бонуси - по около 1300 лв., са получавали чистачките в агенцията по лекарствата. Заплатата им е 777 лв. Щедрите премии са раздавани, без да е ясно точно по каква методика допреди 4 месеца. В момента там върви вътрешен одит.

Около 12 бона са били и премиите на служителите, които пряко са се занимавали с лекарствата. Останалият персонал обаче също не може да се оплаче. Шефът на правната дирекция се е облажвал с около 9 бона, началници на отдели - с около 7 хиляди.

Тримесечни бонуси продължават да се раздават и от новото ръководство на агенцията. Те обаче са доста по-малки. Доц. Жасмина Мирчева е разделила около 40 000 лв. за три месеца на 144 служители. Това прави средно по 300 лв. на човек. Заради разликата в сумите обаче някои чиновници не искат да останат на работа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини