Бъдещият водопровод ще осигурява вода на 964 гости и жители на Главатарци-селото, което единствено носи приходи на общината

Бъдещият водопровод, който ще се изгражда за зоната за отдих „Главатарци” ще осигурява ежедневно вода на 964 жители и гости. Толкова наброяват леглата в селото. ”Главатарци” е единственото населено място в общината, което внася данъци от туризъм. В него почиват и търсят развлечение хиляди кърджалийци. Затова и изграждането на водопровод е икономически целесъобразно. Това споделиха за Кърджали бг вести местни „селяни”.

  Ще припомним,че по настояване на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева вчера бяха осигурени над 600 000 лева за изграждане на съоръжението.

  Кризата с водоснабдяването на Главатарци датира от 8 години. Зоната за отдих получаваше условно чиста вода от магистралния водопровод , идващ от язовир „Боровица”. След голямо свлачище обаче водата се замъти и не става нито за пиене , нито за миене. Собствениците на хотели,къщи за гости и вили са принудени да използват специални филтри,но те не са радикално решение,защото бързо се затлачват. Водата ,която се ползва за пиене е от бутилки,  а къпането във вана е невъзможно.

  Според изготвеният проект водопроводната тръба ще бъде с дължина от 2,3 км. Тя ще довежда условно чиста вода от станцията при Брош . Водопроводът ще отвежда водата до каптаж при Горно Зелениково. От там гравитачно ще се спуска към Главатарци.

  Ние сме данъкоплатци, както всички жители на общината и затова имаме правото на питейна вода. Благодарим на всички, които при последните осем години ходене по мъките ни подадоха ръка. Заслуга имат председателя на парламента Цвета Караянчева, управителя на „В и К”-Кърджали инж.Славчо Славков, кметът на община Кърджали инж.д-р Хасан Азис, подчертават в изявление за Кърджали бг вести хотелиери от Главатарци.

  „Селяните” от зоната за отдих изразяват надежда,че ще се намерят средства и за вътрешната водопроводна мрежа. Проектът за тръбите й е на финална права.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини