Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво

    Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 30-метровата елха на площада в Димитровград. Скромната церемония стана тази вечер, а символичен старт на 30 000 лампички върху Дървото на надеждата даде 4-годишната Габриела Антонова.

    Заместник-кметът Яшо Минков подчерта важността на традицията с думите:

    „Въпреки сложната обстановка, счетохме, че повече от всякога имаме нужда от духа на Рождество Христово, от вярата, че предстоят по-добри времена. Надявам се, че светлините на Коледното дърво – Нашето Коледно дърво – най-високото живо Коледно дърво, ще сгреят душите и сърцата на хората и ще ни помогнат да преминем по-лесно през това изпитание.

    Позволете ми от името на г-н Иво Димов и от мое име да ви пожелая най-вече здраве, късмет и любов и прекрасни светли празници, споделени с най-близките ни хора!”

    Така Коледният дух отново завладя Димитровград. По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса из града по булеварди и кръгови кръстовища. Ново допълнение в празничната украса на града ще бъде стилното осветяване на площад Поезия и съвсем нов орнамент в шадравана пред сградата на Районен съд.

    Публикувахте от Новините Димитровград BGvesti в Петък, 4 декември 2020 г.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Й
      й
      0 0
      11:48, 7 дек 2020
      Щом и Вие,имате нужда,от духа,на Рождеството,за нас пак нищо,не остана.
    • 2
      Ст
      старание
      1 -1
      16:10, 7 дек 2020
      Старайте се повече,просто разхвърляни герлянди,наполовина окрасена,няма стил.
    Последни новини