Поредно замърсяване на река Струма край Перник

По сигнал на гражданин, инспектори от РИОСВ- София са установили, че от дъждовен бетонов колектор, който се намирал в района на градския парк в Перник, в река Струма изтичат води с бял цвят, съобщават от екоинспекцията. В района няма производствени предприятия, които да са евентуален източник на замърсяване на реката, за установения бетонов колектор не е издавано и разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води по реда на Закона за водите, се казва в прессъобщение на инспекцията.

От РИОСВ- София съобщават, че предвид установеното нерегламентирано заустване в река Струма, ще бъдат предприети административнонаказателни действия срещу кмета на Община Перник, тъй като съгласно действащо законодателство, кметът на общината контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води.

Във връзка с проверката на кмета на община Перник са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати, с цел преустановяване на замърсяването на река Струма.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини