Премиерът призова за единство и спазване на мерките

Премиерът Бойко Борисов призова за консолидация на обществото за спазване на подготвяните по-строги ограничителни мерки с обещание след три седмици те да бъдат смекчени за коледните празници, а бизнесът да бъде подпомогнат финансово от държавата, за да понесе повторното затваряне.

"Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици", каза Борисов пред министрите на днешното правителствено заседание.

"Ние, държавниците, трябва да вземем трудни, но мъдри, решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме", каза министър-председателят.

Той изрично подчерта, че на 21 декември държавата ще разхлаби мерките - "яслите, детските градини и училищата ще отворят, моловете, ресторантите и фитнесите плавно ще заработят". Като компенсация за този период бюджетът ще осигури близо 400 млн. лв. за бизнесите, които ще останат с ограничена дейност.

Борисов заяви, че в този труден момент "всички българи заедно като общество можем да се справим с пандемията".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    2+
    2+2=5
    10 0
    13:47, 25 ное 2020
    Държавата е в колапс и разпад. Управлението на ГЕРБ ни докара до катастрофа. Когато некадърно и антинародно правителство е оглавявано от най-слузестия плужек, заемал този пост в Третата българска държава, какво можем да очакваме? Бягство от отговорност, пословична некомпетентност, гротескно самохвалство, нечувана арогантност, но най-вече фрапантна корумпираност – ето ги основните характеристики на гербаджийското управление и на малограмотния главатар на клептократската котерия. Решението е незабавна оставка на това правителството! ******* много добре знае, че вече е паднал от власт. Всичко е протакане и забавяне, но трагичният му край наближава!
  • 2
    Бо
    Бойко германския минетчия
    8 -1
    14:18, 25 ное 2020
    ** ** **** премиера и цялата държавна система....гражданско неподчинение
Последни новини