И смолянските превозвачи протестираха, спряха автобусите до Пловдив и София

Изображение 1 от 3

    Автобусите, извършващи обществен превоз по междуселищните линии в Смолянска област, днес останаха в гаража, а автогарата в Смолян опустя. Така превозвачите се присъединиха към националния протест с настояване да се приемат текстовете, инкриминиращи нелегалните превози.
    Протестът беше обявен за днес, а в Смолян той се изрази в спиране на автобусите пътуващи до Пловдив и София. Между 9 и 11 часа нямаше и градски автобуси в Смолян. Управителят на най-голямата превозваческа фирма "Рожен експрес" Димитър Палагачев каза за СмолянБгвести, че целта им е да се изсветли сектора. По думите му в ситуация на епидемия пътниците са намалели наполовина, а нелегалните превози допълнително отнемат пътуващи. "Всеки продаден от нас билет се отчита в НАП, а при нелегалните превози няма никакъв регламент и не се плащат данъци. Това повече не може да продължава", каза Палагачев.
    За разлика от колегите си в страната, смолянските таксиметрови шофьори не протестираха. По думите им, работата им е намаляла с 80 процента. Хората в Смолян рядко ползват такси, та и без протест те си стояли без работа по стоянките.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини