Започват проверки след смъртта на 36-годишния пациент в Бургас

Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници. Пациентът е бил с диагноза двустранна пневмония, но в последствие се оказва, че има и коронавирус. Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

След смъртта на 36-годишния Калин Карапачов, РЗИ започна проверка по случая. Вътрешна проверка е назначена и в Белодробната болница, за да се установи защо пациентът е бил върнат от там.

Всичко започва миналата сряда, когато Калин се почувствал зле и сигнализирал на спешния телефон 112. Близо час след обаждането, линейка така и не пристигнала. Обяснението било, че се е наложило тя да бъде върната от Варна и повторно дезинфекцирана от предишен пациент.

От държавната болница в Бургас обясниха, че са направили всичко по силите си, за да бъде настанен пациентът в друго лечебно заведение.

На заседание днес кризисният щаб ще обсъди обособяването на т.нар "чисти болници", които да поемат лечението на хора, които нямат коронавирус. Две от предложенията са за лечебните заведения в Поморие и Средец, където биха могли да се обслужват белодробни заболявания и хронични проблеми. Така ще се помогне и на Белодробната болница в Бургас, в която в момента повече от половината легла са за COVID-19.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини