Стягат протест на магистрала „Марица“, Тодор Топалов се жалва от репресия (видео)

    Втори антиправителствен протест е предвиден на магистрала „Марица“ в Хасковска област утре. Това обяви организаторът Тодор Топалов, който е съпредседател на "Демократична България-Обединение" - Хасково и председател на ПП "Да, България".

    Хасковлията уточни, че по повод недоволството е било внесено уведомление в община Свиленград. Искането е мирният протест да се проведе на 108-ия километър на аутобана. От кметството в пограничния град обаче разреши провеждането на протест на паркинг до 108-ия километър, а не на магистралата.

    Във връзка с предстоящия протест, от Областната дирекция на МВР в Хасково опитали снощи да връчат призовка на Топалов на адреса на родителите му. По негови думи това е обезпокоило родителите му. Според Топалов часът на призоваване е неразумен, а действията на полицията целят репресия.

    „Около 21:30 часа снощи патрулна кола спира пред дома на родителите ми, с включени светлини и сирени, извиквайки по мегафона три пъти моето име пред блока, търсейки ме да ми връчат призовка“, разказа Топалов. Той поясни, че родителите му посрещнали униформените на вратата, но отказали да приемат призовката, защото нямало цел на призоваване. В тази връзка той даде изявление на площад „Свобода“ в Хасково тази сутрин.

    „Въпросът е кое налага в този късен час да бъдат обезпокоявани родителите ми. Кое налага това неотлагане за следващия ден“, попита Топалов. Според него това е опит за сплашване. До днес сутринта той само предполагаше каква е причината за призоваването му.

    Веднага след изявлението му днес, Топалов получи телефонно обаждане от МВР и бе приканен да се яви в Областната дирекция във връзка с утрешния протест. Той влезе в полицията заедно с Иван Тошев, който е сред другите активисти на антиправителствените протести в Хасково.

    Относно утрешния протест, Топалов беше категоричен, че нагласата е той да бъде мирен, без блокади. По неговите думи няма пречка да им бъде разрешено недоволството да се проведе именно на 108-ия километър. Той поясни, че провеждането на мирни манифестации на магистралите не е забранено, когато не се възпрепятства свободното движение, което е регламентирано в Европейската конвенция по правата на човека.

    Припомняме, че през август тази година протестиращите блокираха магистрала „Марица“, а по-късно някои от тях бяха глобени от полицията.

    Според юристи органите на МВР нямат ограничения в часа на връчване на призовки.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (50)

    • 1
      Се
      Сефте
      28 -44
      12:20, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • То
        Томов
        65 -20
        13:02, 31 окт 2020
        Абе този ГЛУПАК Топалов още ли си вярва,че е някакъв фактор?Та той от малък си е послушко и безхаберен пионко.Много навири гребена напоследък,но съм убеден,че скоро ще му бият шуна .Няма кой да го търпи.С лизачество до някъде.
      • Би
        Бизона
        45 -8
        13:46, 31 окт 2020
        Подобни протсти по магистралата са предпоставка за катастрофи, ако турски шофьор на тир натоварен с 20 тона и движещ се с 140 км/ч към майката родина задреме и мине през протестиращите кой ще е виновен?
      • Шу
        Шумкар
        42 -3
        15:11, 31 окт 2020
        Хубаво е новия политик да не лъже в разказа си за снощната случка защото има свидетели . Не може да искаш нов морал а да люжеш като стар комунист. Или си едното или другото. Явно си другото като ти гледам партизанските акции и влечението към гората и дървата.
      • Ха
        Ха, ха
        35 -4
        16:36, 31 окт 2020
        То няма и Кодид, маските били да ни запушват устите. Ама Курни сега се лекува във ВМА.
        кЪФ е този, за да блокира магистрали. Аз като гражданин имам ПРАВА на своводно предвиждане Като иска протест да ЛЕЖИ по площади....ехе има достатъчно.
      • Къ
        Къде?
        22 -2
        19:56, 31 окт 2020
        Къде е тази репресия? Лаиците свършиха.
        Гладувай,лежи, п@рди....все е в правата на човека.
        Ама откъде на къде, ще блокираш и нарушаваш моите права?
      • Ww
        www
        7 0
        22:09, 31 окт 2020
        Луд свят... Спрете планетета, искам да сляза... Утре този може да е областен управител....
      • Аз
        Аз СЪм ПРОТИВ ПРОТЕСТИТе
        0 -1
        05:33, 1 ное 2020
        Направо трябва да се
        разстрелват Мутрите , Бейовете
        и техния обслужващ персонал
        като Тъпото и Пуешката главичка Мюмюн
        .....
        Утрепи ги , зарови го фашистите и българофобите ,
        пък сетне и паметник на жертвите на комунизма можем да издигнем
        .....
        Само така от Ханско време е била спасявана България
      • Иска аз да съм жена в харемите на Боцко и Ахмет А... Виж коментара
    • 2
      Тю
      Тюфлекчиев
      45 -18
      12:45, 31 окт 2020
      Борисов да вземе пример от Лукашенко. При Лукашенко тези двамата щяха вече да са в карцера. А Тошев ,ако е минал в лагера на Дай България, то това е станало само срещу заплащане. Нищо чудно , защото гледам че няма пари да си смени изтърканите гуми на колелото.
      • ще ги трепя бавно , за кеф
        и без заплащане :))
        ......
        Ама те са само върха на публичната пирамида
        .....
        Иначе тия дето са в сянка са за компостиране до трето коляно
    • 3
      Пе
      Перде кериз
      33 -6
      13:01, 31 окт 2020
      Тоя със зелената жилетка е голям самунджия и авантаджия..
      • До
        Доктор
        7 -2
        20:58, 31 окт 2020
        Познавам свещеник Златко и децата му и е много жалко и много грозно че се е хванал да другарува с интригант като политическия офицер комунист Иван Тошев. Но никога не е късно за резил.
    • 4
      Пр
      Протестиращ
      16 -47
      13:19, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ст
        Стара чанта
        23 -9
        16:33, 31 окт 2020
        Протестче, глей, като минавам да не се случиш на магистралата, пед.лче вмирисано ! Минавам ПРЕЗ ТЕБ, сдухан примат ! К`ва работа имаш там, отрепка болшевишка ?!
    • 5
      Ня
      Някой
      32 -7
      13:39, 31 окт 2020
      Наш Тодор и кого виждам отново, Станимир Стоянов - - пълен ********* и ходи постоянно с двете си деца на протестите. Станимире , колко пъти да ти пиша да си пиеш редовно хапчетата със Зелената рецепта. Абе, имаше един арменец Зенопян, тоя п****о къде се изгуби. Да не е школа за полицаи в Пазарджик 😄
      • Ха
        Хахахаха
        13 -1
        18:50, 31 окт 2020
        Много точен коментар ! За този арменеца съм го виждал ама лошо е ,че закриха Белене та аз да бях директор и да ми ги пратите тези тримата заедно :арменеца ,крадеца на дърва Топалов и другия дето обикаля ямача и оная дето крачи на ямача и тревата разгръща к.р не връща .....да се сеща ...тези тримата има и още един прикрит арменец ,пицар и той е в същия отбор но да се върнем на Белене ,двамата щяха да четат поезия цял ден а другите двама да забиват пирони в греди защото са свикнали само фотоапарати да държат .
    • 6
      Лю
      Людмила
      4 -21
      14:06, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Бе
        Берия и Сталин са им в устите
        24 -6
        14:40, 31 окт 2020
        Тошев и поп Златко са отявлени комуняги градът ги знае и познава ,лаладжии и лапачи.
      • Съ
        Съседката Ира
        23 -4
        15:18, 31 окт 2020
        Любовчията и женкар предлагаш се на почти всяка жена , мъжа ми щеше да му пръсне ******* но все накой ще свъши тая работа хвали се че бил полковник че имал голяма пенсия синовете му вземали по 10000 € това е Иван Тошев
      • До
        До Ира
        7 -15
        15:34, 31 окт 2020
        Мъжът ти голям бияч бил Виж коментара
    • 7
      Ко
      Колев
      13 -25
      14:21, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ко
        комшията на майката
        17 -2
        18:36, 31 окт 2020
        нито имаше мегафони нито сирени. ако може момчето да не се надценява толкова и да спре да лъже. пък и какво като е протестиращ да не е от злато. щом не спазва закона ще го посещават ченгетата. или излизат на площада за си гарантират недосегаемост. какъв му проблема. нали е чист като сълза и ддс фирмите вече са продадени.
    • 8
      Ам
      ами ...
      10 -24
      14:23, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • никой слух не е слух а гробното мълчание на топалите син и баща е само едно няма потвърждение на ддс-тата и другите менти. Крумовград, Кърджали сега и Хасково . схамата продължава
    • 9
      Ня
      Някой
      32 -5
      14:26, 31 окт 2020
      Топалов, къде ти е маската бе "професоре"? Иначе много ги разбираш законите, но за снощи излъга че полицаите са пускали сирени и са ти казали името по-мегафона. Точно по-това време пишех цигара на терасата и такова нещо нямаше. И още нещо 21,30ч не е много късно, хората по-това време си пият ракията и гледат телевизия а твоите родителите ако си лягат в 20,00ч - това е друго нещо.
    • 10
      Фъ
      Фъкю
      29 -5
      14:28, 31 окт 2020
      Топалов бъди благодарен на онзи който наричаш БМБ, че ти осигорява полицейска охрана на събиранките ви иначе досега да съм приключил с вас. И този олигофрен дето е винаги с децата си да вземе малко да обърне внимание на възпитанието на голямото, че не го чака хубаво бъдеще.Мишкари чики... жий.
    • 11
      Ст
      Старшинов
      28 -2
      14:59, 31 окт 2020
      Нали имаше някаква организация "Защита на детето". Защо спат и защо не се заемат с този , който разнася децата си по митингите.
      • Пе
        Петя
        17 -2
        17:27, 31 окт 2020
        Има "Закрила на детето", намира се на последния етаж където са Социални грижи. Там работят /работят е силно казано/ няколко жени около 7-8 и вземат заплати за какво?? Имат и телефон : 038 622 613. Моля, въпросните госпожи или госпожици да се самосезират, това не е нормално. Бебе и дете на видима възраст около 7-8 год. Г-н Станимир Стоянов да ги влачи постоянно с него. Майка нямат ли си или и тя е същото куко като него.
      • Те
        Терминатор V
        10 -2
        19:22, 31 окт 2020
        Ами, нали се сещате, че в момента, в който се намесят от Защита на детето, веднага някой ще ревне, че пак се прилага репресия и му ограничават правата - че ще му отнемат детето и ще го пратят в Норвегия при дивите гейове или пък на Луната да бере домати :) Изобщо, аман от мрънкалници и индивиди с големи претенции в нашата държава!
    • 12
      Ни
      Николай Георгиев
      24 -5
      15:02, 31 окт 2020
      Покрай тия протести много ербапи се навъдиха.Във всяко населено място БОКЛУЦИТЕ станаха голяма работа,а полицията им гледа сиира /хубаво да се осерат /.
    • 13
      Си
      Симон Зенопян
      13 -4
      15:02, 31 окт 2020
      Тук съм, някой питаше за мен в по-горните коментари! Аз вече няма да ходя да протестирам, защото ще ставам полицай а не искам това да влезне в моето досие от самото начало. В понеделник ще бъда на физически изпит а по-нататък трябва в Пловдив за психо изпит, но там няма да мога да го взема. Трябват ми връзки, някой да предложи нещо, ще му се отблагодаря!
      • Ки
        Киро
        18 -2
        15:09, 31 окт 2020
        Зенопян, гейове и страхливци не вземат в полицията бе,какъв полицай ще ставаш.
    • 14
      Никой вече не ги смята за хора и взеха да се правят на жертви на полицията. Ама айде моля ви се вие не сте репресирани. и с какво сте по различни от мен че ще ми крещите през целия град и ще свирите с колите си и с какво право ще затваряте магистралата. Като чета какви ги пишат хората за вас хайде да не се правите на по католици от папата. И между другото като не ви харесва държавата защо майката е на държавна работа?
    • 15
      Бо
      Борко
      27 -5
      15:25, 31 окт 2020
      Мисля, че младежа се взема за фактор, какъвто не е. Ролята на “жертви на режима” и постоянни мрънкалници, както виждате не дава резултат. Никой не застана до Вас - обичайните протестиращи, а недоволните сме много. И само не излизайте с тъпия номер, за страха.
    • 16
      Ха
      Хасковлия кореняк
      25 -2
      17:17, 31 окт 2020
      Топалчо, Топалчо, много насериозно си са взел бе, смешник. Отдалеч лъхаш на просто селянче. Кат ти гледам тъпите лайфове, нямаш едно изказване с акъла си, нито гладка реч, нито смислово издържани, сиреч за никав уй не ставаш.
      Колко плащаш да та показват в медиите и да са праиш на клоун и жертва в случая?
      По-нагоре са казали достатъчно, мошеник от ниска класа си, обаче дали всички знаят че ич не та боли за нашата мила родина, а разпродаваш дървесината й наляво надясно.
      • Пи
        питам
        16 0
        18:30, 31 окт 2020
        Дай повече инфо за тоя Топалов. Нищо не се знае за него. Какъв е, с какво се занимава.
    • 17
      Ка
      Карамфил Сербезов
      19 -1
      18:38, 31 окт 2020
      Този Топалов е от нашите - Бубайко! Нещо е изтрещял в последно време, явно някой му плаща за да прави протести! И като вземе да облича едни тясни дънки с кръпки по-тях, нещо ми намирисва на джендърска работа. А иначе работи, сее картофи в едно родопско село.
      • Ро
        родопски сиганин
        18 -1
        18:57, 31 окт 2020
        пума е ,готви се за голям дирек
      • Ха
        Хаха
        15 -1
        20:38, 31 окт 2020
        Тва па е най-голямата глупост. Зализаният Топалов сеел картофи. Ти чуваш ли се бе? Тоя не става от масата, кога ше ти сее картофи. Прост фирмажия е, като баща си, обаче мама не е слизала от директорския пост от години. Намирисва на герберски хамелеон, като шефа си Ристьо.
    • 18
      Ха
      Хахахах
      19 -1
      18:57, 31 окт 2020
      Еми къде е в цялата игра ленчето вапцарова ами тя изчака всички борове в парк ямача та затова и е мил де,иначе дъртия Топалов е пълен тъпак крадец на дърва и има млада любовница с която се целуват долу на парка на езиковата да знае Топалова ,това е за нея иначе младия Топалов е един полуидиот
      • ВД
        В десятката
        16 -1
        20:40, 31 окт 2020
        Имаш едно браво от мен за точното описание на семейството. Топалова, бъди нащрек, дъртия Топалов сее любов навред.
      • Ня
        Някой
        5 0
        08:52, 1 ное 2020
        Ако нямаше кражби на дърва, как дъртия Топалов ще кара джип "Ленд Ривър" - спорт който струва една чанта със столевки? Сигурно ще каже че е спестявал от банички и боза😄
    • 19
      Хр
      Христо
      16 0
      20:49, 31 окт 2020
      Как па не ги е срам тея малоумници...Ей, тъпаци! Спрете да тормозите хората и полицаите. Омръзна ни от вас, ЛУЗЪРИ!
    • 20
      Па
      Парка на езиковата
      19 -1
      21:05, 31 окт 2020
      Топалов старши се натиска с любовницата си на парка цяло лято и се държат за ръцете. Даже я взимаше един ден за басейна с модерния си джип! Топалова брули липите горе в даскалото, иначе младия идиот Топалов се прави на политик, той завалията няма една гънка на главата, единственото криво е краката му 😂😂😂
    • 21
      Ге
      Гербер
      3 -13
      21:39, 31 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Та
        Таню
        4 -1
        23:31, 31 окт 2020
        това младо момче...ко го набарам...кръв ще пикае...педалчето му с педалче
    • 22
      Тодоре, да си ми върнеш парите. Мошеник. На половината Крумовград дължиш пари, мекере такова.Смешник. Палячо.
    • 23
      Не
      Не съм
      10 0
      22:55, 31 окт 2020
      Герберка, ама слушах, момчето на видеото- едвам говори, думичките не му достигат. Ами не искам да сменя Кърджалийската ПП с това Хасковско дърво, сори!
    • 24
      *
      *
      4 0
      02:31, 1 ное 2020
      Тук чета позитивни и негитивни коментари, като и двата вида коментари, са на евентуален фундамент на лични убеждения. Тук не се касае, кой е - "кумуняга" и др. субективни изказвания. Тук следва да се отбележи че, дейността на ГДНП /полицията/, е насочена към защита права и законните интереси на гражданите, без предубеденост и дискриманиция. При което полицейските служители са длъжни, да оправдават общественото доверие, и да бъдат непоколебими в призванието си да помагат. Като кредитирах данните по тяхна съвкупност, като се запознах с горепосочените материали, стигнах до следното определение:
      Респективно в правомщията на чл. 69 от ЗМВР, на полицейските органи са им вменени правомощията, да призоват лица в служебни помещения. Като ги уведомяват писменно, с призовка която съдържа задължителните реквизити, определени от ЗМВР.
      В чл. 69 от ЗМВР никъде не е опоменат часовият деапазон, в който полицейските органи могат да връчват призоваващи документи. Но от чисто морална страна, трябва да се вземат предвид, фактите че е възможно, в късните часове на денонощието, да се наруши спокойствието на гражданите. Които на следващият ден са на работа. Тук също следва да се отбележи и ал. 3, към разпоредбата на чл. 69 от ЗМВР. Че полицейските служители могат, в неотложни случаи да призовават по телефон и факс. Само по себе си, часът на връчване е бил късен, което говори за неотложност. Полицейските органи е било възможно да извършат призовавенто по телефон.

    Случаен виц

    Последни новини