Отмениха провеждането на Фестивала „Вълшебен свят“ за догодина

Въпреки че остават само два дни до началото на едно от най-мащабните културни събития за Хасково през годината - Международния фестивал “Вълшебен свят“, то ще бъде стопирано. Заради повишаващия се брой заболели в областта, която от днес вече е в „оранжевата“ зона на Ковид картата на България, фестивалът няма да се проведе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб. Решението е съгласувано с община Хасково и с РЗИ.

"Не искаме на никого да пречим. Знам колко важно е за града това събитие. Знам, че е важно да има културни прояви. Но до вчера Хасковска област беше в „жълтата“ зона по ръст за заболеваемост, а днес вече е в „оранжевата“. Спираме този фестивал, защото на него се очаква да пристигнат съдии от различния европейски страни, както и много участници от цялата страна. Спираме тази мащабна проява, за да запазим здравето на много хора, които се очаква да са гости на града“, коментира решението председателят на Областния оперативен щаб за Ковид д-р Стефка Здравкова.

На официалната си страница във Фейсбук кметът на Хасково Станислав Дечев също обяви, че фестивала, чието провеждане беше предвидено за дните между 30-ти октомври и първи ноември, няма да се състои. „ Всичко може да бъде организирано и проведено отново, стига да сме здрави и живи! Благодаря за отговорността, проявена от организаторите на "Вълшебен свят" , написа градоначалникът.

Директорът на фестивала Милена Налбантова също публикува обръщение към заявилите участие формации:

„ Уважаеми колеги, танцьори и родители, след среща с областния управител на област Хасково г-жа Стефка Здравкова и с кмета на община Хасково г-н Станислав Дечев, и преди заседанието на Кризисния областен щаб, стигнахме до единодушно решение да отменим 15-то издание на Фестивала „Вълшебен свят”, който трябваше да стартира този уикенд.

Убедени сме, че всички са положили неимоверен труд да се подготвят, както и емоция и радост за участниците да бъдат част от този престижен конкурс, но счетохме за важно да намалим риска от повишаване на заболяеваемостта предвид усложнената ситуация в цялата страна.

Вероятно ще има много разстроени деца, със сигурност има и разтревожени родители, но по- добре да запазим здравето и щастието на децата и техните семейства!

Към всички наши колеги изказваме огромна благодарност за желанието, настойчивостта, готовността и доверието да бъдете част от „Вълшебен свят”! Поклон до земи!", казва в обръщението си Милена Налбантова. Тя обяви, че 15-то и 16-то издание на „Вълшебен свят” ще се проведат през лятото на следващата година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ни
    Николай
    15 -10
    15:40, 28 окт 2020
    Разумно решение..... което е в полза на всички.
    • Лю
      Любопитен
      6 -6
      20:48, 28 окт 2020
      Има ли вариант да забранят завинаги а не само заради заразата. Не може това сборище да е нещо с което ще се прочува града ни.
  • 2
    Гр
    Григор Димитров - Гришу
    10 -9
    16:56, 28 окт 2020
    А Налбантова нещо протестираше против маските?
    Нещо май не и е весело на стройната госпожа!?
    • За
      Заключение
      5 -5
      20:47, 28 окт 2020
      Бутането пред камерите с надеждата да те забележат и да осребриш нахалството си е спорт който се овладява от малък когато са те бутали по масите за бакшиши и парса.
  • 3
    Гр
    гражданин
    8 -3
    17:11, 28 окт 2020
    Пази боже ако здравето ни зависи от такива управници.
  • 4
    Фе
    Фен
    9 -8
    18:35, 28 окт 2020
    Жалко,прекрасен форум,щеше да се пораздвижи заспалият ни град....
    • Фю
      Фют
      9 -8
      20:45, 28 окт 2020
      Да, щеше да раздвижи гюбеците и кючеците и после да раздвижи яко болницата и гробищата. Голям фестивал голяма загуба.
  • 5
    Бр
    Браво на областната
    3 -2
    09:56, 29 окт 2020
    Свястна жена е.

    Има вирус пазете се.
Последни новини