1 °C

Затварят нощните заведения в цялата страна, гимназиите - на дистанционно обучение

Нощните заведения, дискотеки, барове и пиано барове се затварят на национално ниво с нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Също с нея висшите учебни заведения, както и учениците от гимназиален етап минават на дистанционно обучение.

Спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. 

Заповедта дефинира критериите за прекратяване на приема и плановите операции в болничните заведения. 

Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ви
  видимите резултати
  32 -25
  19:17, 27 окт 2020
  Пълен провал на Шайката.
  • Хр
   Христо
   42 -36
   19:49, 27 окт 2020
   тази мярка е напълно навреме. Все пак, не може дебили като теб да определят политиката на държавата....оставиха ви малко и нещата почнаха да стават критични.
   Трябва закон за лоботомия на малоумници като теб.
  • 36
   3663
   10 -11
   00:14, 28 окт 2020
   Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозната болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров“. Това се посочва в отговор от Инфекциозната болница на въпроси на Скенер.нюз.
 • 2
  Бе
  Бесен
  36 -42
  19:56, 27 окт 2020
  Докога ще ги търпим тези изроди? Вече открито се г... Виж коментара
  • Il
   Illinois
   23 -14
   21:29, 27 окт 2020
   Докато не преодолеете мързела си и не се вдигнете да ги изметете.
  • Съ
   Съвет
   12 -13
   23:36, 27 окт 2020
   Не ги търпете. Умирайте. И без това безмозъчните станахте много напоследък.
 • 3
  Не
  не
  32 -17
  20:04, 27 окт 2020
  Ами хора умират от тази болест! Учители умират от тази болест. Само не знам как делят едните ученици от другите, и едните учители от другите! Как решиха кои са по застрашени и кои няма да ги хване вируса. Това вече е гавра! В малоумна държава - малоумно разделение!
  • До
   До не
   21 -5
   23:38, 27 окт 2020
   Не може само да ядете. Трябва и да мислите. Защото малките ученици не могат да са сами и родителите им трябва да спрат работа. А големите които имат и повече контакти могат да учат от домовете си а родителите да работят. Още обяснения искаш ли или и това е трудно да го смелиш.
 • 4
  Ив
  Иво
  29 -5
  20:23, 27 окт 2020
  Важното е цццигганска музика да има! Строи си без контролно, и всичко ни дават! И от чужбина ни пращат и вие давате бугари! Ние сме си екстра... "Само си береме и прибираме!" Пролет, лято, есен, зима, за маннгаала крадене и далавера има.... Прай си къща, кръщават му улица..тормози денонощно с дандания... Култура... Множат се като въшки, а не могат да говорят даже!! Е как да ги имаме за хора тези паразити, като дори белег за еволюиране нямат
  !?
 • 5
  Въ
  Въх
  13 -7
  20:47, 27 окт 2020
  Е сега какви катаклизми ще настанат в едно училище в града - страшна работа! Хиперактивната му директорка ще иска първа да запише точка - ще падат глави, ама само на будали!
 • 6
  Ид
  ИДВАМ ЗА ВАС
  22 -5
  20:53, 27 окт 2020
  Така и така спират пак живота на хората ,да спрът и институциите които изискват задължителните плащания - като банки ,Енерго дружества и ВИК. Без право на правен тормоз върху длъжниците, в момент и след това на тази измислица .
 • 7
  Мл
  Младок
  21 -19
  21:36, 27 окт 2020
  Абсолютна точна и правилна мярка!
  В целият свят университетите и училища се адаптират към обстановката,големите компании агитират за home office,опитват се да регулират икономиките въпреки загубите,обществата подкрепят мерките/знам че ще се аргументирате с протестите,но голяма част от тях са пропаганда и са малобройни,и естествено винаги в едно общество има една популация с крайни и абсурдни теории/.Съжалявам,че ще ви разочаровам,но на никого не му пука за вас.Нито Гейтс,нито Рептилите,нито вируса ви избира по интелект.Лошото е,че с празните си кратуни и липсата на интелект допринесохте тези мерки въобще да се осъществяват.Сложете маска,пазете дисциплина,мийте си ръцете редовно/знам че не го правихте и преди/ и пазете близките си.Орки нещастни.
  • X
   X
   11 -9
   00:17, 28 окт 2020
   Младок, ти си с промит мозък.
  • До
   До Младок
   5 -6
   09:38, 28 окт 2020
   Младок ти си бездетен озлобен човек. Затова така говориш. *** ** **** *** ** ** ** ***** *******. Античовек си ти!
  • Ко
   Коцето
   1 -1
   16:19, 28 окт 2020
   Всички кръчми-полеви COVID болници, келнери и бармани COVID -болногледачи.
 • 8
  Dz
  Dzakardo
  10 -6
  22:46, 27 окт 2020
  Мишоци не рискувайте да излизате от вкъщи, на вашите рецесивни гени в хомозиготно състояние и доминантни алели разчита баце!
  • Го
   Годеч
   9 -4
   00:53, 28 окт 2020
   ********** ******** Бойко приключи.
 • 9
  Да
  Дама Пика
  7 -3
  09:47, 28 окт 2020
  Още през лятото, форумец информира, че в РЗИ са получили указания около 1 ноември да затварят училищата заради коронабесието.
  Надеждата е Тръмп да победи на 3 ноември и да обяви официално, че Коронавирус е измама.

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини