Меле в Махалата на Перперек, шестима са задържани

За хулигански действия шестима са били задържани в РУ-Кърджали. Около 17,30 часа на 24 октомври в село Перперек избухнал скандал, в който двама мъже на 30 г. и 55 г. нанесли удари на 22-годишен и 49-годишна, които отвърнали на нападателите си. След намеса на полицията четиримата са били задържани в полицейското управление за срок до 24 часа. Причините за свадата са в процес на изясняване. Около 22 часа в събота избухнал скандал на ул.“Крайна“ в областния град, при който двама 46-годишни нанесли побой на 38-годишен. Инициаторите на сбиването са били задържани в полицейското управление. Сектор „Охранителна полиция в РУ-Кърджали извършва проверки по двата случая по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

За използване на фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС 32-годишен е бил задържан в полицейското управление в Кърджали. Около 8 часа на 24 октомври мъжът бил спрян за проверка на бул.“България“ в областния град. Пред полицейските служители водачът представил шофьорска книжка, издадена в Турция, която се оказала неистинска. По случая е образувано досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.   

Килограм и половина тютюн и 927 къса саморъчни цигари без акцизен бандерол били иззети при специализирана операция на РУ-Кърджали. При проверка в жилище в Кърджали, обитавано от 54-годишен, полицейски служители намерили безакцизните стоки. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Започната е проверка по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

39 ловци са били проверени в събота и в неделя от полицаи от управленията в Момчилград, Ардино и служители на Държавните горски стопанства за редовността на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие, за използване на светлоотразителни елементи по облеклото и спазване на всички мерки за безопасност. Няма констатирани нарушения.  

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини