Гърция удължава ограниченията за влизане в страната

Гърция удължава срока на временните ограничения и изисквания при влизане в страната във връзка с разпространението на коронавируса, считано от 00:01 ч. на 26 октомври до 23:59 ч. на 8 ноември.

Остава изискването за българските граждани да попълнят форма за локализация на пътниците (PLF Form) и да разполагат с предварително генериран QR код при влизане в Гърция, както и задължително да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19 по PCR методологията, направен до 72 часа преди пресичането на държавната граница на страната. Изискванията се прилагат за пристигащите с моторни превозни средства, самолет или плавателен съд.

Няма необходимост от представяне на PCR тест от шофьорите на товарни камиони. Запазва се ограничението в товарните камиони, преминаващи през ГКПП „Илинден – Ексохи“, да пътува само водачът.

Преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през следните гранични контролно-пропускателни пунктове на Гърция: „Промахон“, „Какавия“, „Кристалопиги“, „Евзони“, „Нимфея“, „Орменион“, „Кипи“ и „Екзохи“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини