Народният представител Калин Вельов на среща с културната общественост в Димитровград

На 27 октомври 2020г. от 17.00ч. в арт-пространството на "Сцена Фоайе" на ОДТ "Апостол Карамитев", народният представител в 44-то Народно събрание и член на Комисията по култура и медии Калин Вельов, кани на публична среща-разговор артистите на свободна практика и представителите на гилдията на културата в Димитровград, информират от местната администрация.

"Не е тайна, че всички ние, които сме в основата на съхранението и развитието на българската култура, преодоляваме трудности и се борим с всички сили ден след ден, за да продължаваме и да разгръщаме дейността си. 

Считам, че ни е нужен откровен и свободен разговор за културата у нас, както и да имаме възможност да говорим за натрупалите се през годините проблеми.  Очаквам ви и се надявам да имаме ползотворен разговор!", се казва в поканата.

Освен срещата от 17.00ч., когато ще се срещне със хората от свободните професии в културата, той ще има срещи с различните културни институти и читалищата:

От 10.00ч. - Дискусия по проблемите на читалищата с читалищни секретари - зала „Гросето"

От 12.00ч. -  Среща-разговор с музикалната общност – Забавно-духов оркестър и Акустично-джаз трио – зала „Жул Леви” 

От 13.00ч. ще следват посещения и срещи в Исторически музей и ГБ "Пеньо Пенев". Народният представител ще посети и  Дом-музей „Пеньо Пенев”,  Художествена галерия „Петко Чурчулиев” и  Общински драматичен театър „Апостол Карамитев”, където от 17.00ч. е планирана и публичната среща-разговор в "Сцена Фоае".
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Голяма
    3 0
    18:23, 26 окт 2020
    голяма китка,голяма култура! гробаджия, като веждичката. Идваше на времето, ама те едни фасади боядисани, голяма култура, та и тоя тъпанар.
Последни новини