Ден 105: Площадът става питейно заведение, революционни комитети ще обикалят страната

105-ия ден на протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор основна тема на недоволството беше заповедта на здравния министър носенето на маски на открито да бъде задължително. Решението на управляващите доведе до горенето на стотици маски, като подобни действия имаше и в предните два дни. Инициаторите на протестите от Отровното трио пък обявиха, че от утре започват създаването на революционни комитети в цялата страна.

Традиционно в сряда протестът започна с акция пред Съдебната палата под надслов "Правосъдие без каскет" на инициативата "Правосъдие за всеки". Утре Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обсъди обръщението на Съюза на съдиите в България, с което се иска евентуално стартиране на процедура за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Именно заради това протестиращите обявиха, че ще се съберат още сутринта пред сградата на ВСС, за да му поискат оставката.

Докато течеше протеста пред Съдебната палата, на пл. "Независимост" се събраха стотици хора, от където по-късно тръгна шествие към Орлов мост.

"От утре обявявам площада за питейно заведение, защото маските важат за открито, но не и за заведенията", каза адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио. След това започна и масовото горене на маски.

Хаджигенов обяви още, че от утре "Отровното трио" ще създава революционни комитети из страната. "Всеки ден, един от нас ще обикаля страната, за да буди раята", каза той и призова протестиращите утре да си носят яйца и домати, защото ще посетят специална държавна институция.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Наздраве!
    3 0
    18:54, 22 окт 2020
    От утре площада ставал питейно заведение?!
    Той е питейно заведение от самото начало на т. нар. протести.
    Сборище на алкохолици, наркомани, футболни избушляци, неосъществени политици, деградирани отровни водачи с нездрав вид, лумпенясали педали и психясали бабички с жълти книжки.
    НАЗДРАВЕ!
  • 2
    Но
    ноком
    2 0
    20:58, 22 окт 2020
    Няма ли психодиспансер за това нещастно ТрИо?
    То луд в България може да бъде въдворен за мноого по-малко дивотии, а тези асоциални типове превърнаха София в експериментална арена за непозната до момента соросоидна шизофрения по симптоматика и леталност.Участниците в Протестърската вакханалия са безнадеждно болни и изгубени като наши сънародници.Но нейсе, да оставим лудите да се налудуват може би до 1234-то Велико Продажно Безсрамие!
    Актьорските хонорари ще се изплащат както от чужбина, така и от изгубили търпение да чакат ВЛАСТТА многолетни партии и прощъпулници в политическия улей.
Последни новини