Словения въвежда полицейски час, забранява църковните служби и сватбите

За да намали разпространението на заразата от Ковид-19 словенското правителсттво намали броя на хората, които е допустимо да се събират, от десет на максимум шест, а от вторник влиза в сила полицейски час от 21 часа вечерта до 6 часа сутринта, заяви днес на пресконференция министърът на вътрешните работи Алеш Хойс, предаде Хина.

В допълнение към това църковните служби, сватбите и всякакви публични събития се забраняват в цялата страна.

Събирането на до шест души може да става само при спазване на необходимата дистанция.

Полицейският час не се прилага само в ситуации, когато животът, здравето или собствеността на човек са в опасност, както и за пътуване за работа и за основни услуги.

От полунощ днес с някои малки изключения няма да може да се пътува извън района на местоживеене, а преминаването на държавната граница също е строго регулирано.

Ако имате собственост в чужбина, където спешно трябва да извършите нещо, то тогава е възможно преминаване на границата само по тази причина, каза Хойс.

Словенското правителство миналата нощ обяви епидемия от Ковид-19 в цялата страна в следващите 30 дни като сегашните епидемиологични мерки и рестрикции може да станат още по-строги.

В неделя след извършване на 2637 теста Словения потвърди нови 537 случая на коронавирус. В болници се намират почти 300 пациенти с Ковид-19 и има над 7 100 активни случая. Правителственият говорител Йелко Кацин заяви днес, че се очаква броят на новите случаи на Ковид-19 да продължи да нараства.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини