Ден 101: Клеър Дейли призова българите да разчитат на себе си

За мен е чест да бъда днес във вашата невероятна страна. Бясна съм, че тези, които са на власт, не искат да чуят вашите искания в продължение на сто дни. За мен е чест да стоя рамо до рамо с вас днес! Ще направя всичко, което е по силите ми, да ви помогна.

Това заяви ирландският евродепутат от крайната левица Клеър Дейли пред събралите се демонстранти в 101-вата вечер на протеста.

Българите трябва да получат избори сега! - каза Дейли.

Тя е категорична, че е неприемливо Иван Гешев да е главен прокурор на България и затова призова от трибуната: "Гешев трябва да напусне поста си веднага!"

Обикновените граждани на България ще променят бъдещето й - нито ЕС, нито САЩ, нито Русия, само вие! Пазете се от външна намеса, от хора, които искат да се възползват от вашия протест, обърна се Клеър Дейли към събралото се множество в "Триъгълника на властта".

Получихме подкрепата на Европа, но ние трябва да донесем промяната. Продължаваме с борбата ни, казаха и от "Отровното трио".

Студентите, които през последните дни активно се включиха в демонстрациите, обявиха от трибуната, че следващият им протест ще е в четвъртък от 18 ч. пред Ректората на Софийския университет. А от Инициативния комитет - Горубляне съобщиха, че ще блокират "Цариградско шосе" утре в 16 ч.

Към 21:00 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.

Източник: offnews

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пр
    протестиращ
    6 -3
    11:57, 18 окт 2020
    Тая женица Дейли защо не си протестира в своята държава, ами ни дава на нас акъл като ни учи да не допускаме да ни се месят, ами тя какво прави, хайде пътя и към къщи!
    • -
      -
      1 -1
      12:57, 18 окт 2020
      Какво правите в съюзът им, хайде пътя и към Евразия.
    • До
      До -
      0 -1
      02:21, 19 окт 2020
      В съюза им сме не по наше желание. Народа не е дал съгласието си. Какво правим питаш. Ами каквото правят всички колониални държави. Допускат чрез купени политици да бъдат ограбвани и чрез купени медии истината да се изопачава
Последни новини