Училища ще се затварят вероятно при грипна епидемия, обяви Ангел Кунчев

За момента няма причини за затягане на мерките срещу коронавируса, като не се планира и затваряне на всички училища, каза днес пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. "Факт е, че затваряне на градове с контролни пунктове не планираме и не обсъждаме", посочи още той.

Кунчев допълни, че е възможно всички ученици да преминат към дистанционно обучение при евентуална грипна епидемия. Той потвърди, че тази учебна година грипни ваканции, със спиране на учебния процес, няма да има. Експертът повтори и мерките, които се вземат при открити случаи на заразени ученици - минаване на дистанционно обучение на отделни класове, а при няколко засегнати класа ще се затварят отделни училища.

Кунчев допусна и възможността за спиране на присъственото обучение в училища в отделен град или област при пик на заразените, но не и на национално ниво.

Според него данните за момента сочат, че училищата не са огнище на зараза тези дни. Кунчев обърна внимание, че липсата на доверие и слуховете разстройва работата на експертите, а той слухове не смята да коментира.

В отговор на въпрос главният държавен здравен инспектор обяви, че първият възобновен брифинг на националния оперативен щаб ще е утре.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини