Писателката Мария Лалева гостува в Асеновград с романа си "Живот в скалите"

Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград ще е домакин на дългоочакваното гостуване на поетесата Мария Лалева. 

Събитието се осъществява със съдействието на общината. То бе отложено първоначално заради въведените ограничения и извънредното положение, наложени от разпространението на коронавируса.

Мария Лалева гостува за първи път в Асеновград. Тя е автор на стихосбирките "Не съм ви ближна", "Личен архив" и "Благословете Юда".

Дебютният й роман "Живот в скалите" е бестселър на 2018 г. на книжния пазар в България и вече няколко години е в топ 10 на най-продаваните книги.

"Романът "Живот в скалите" поема своя път още преди да е публикуван, дори още преди да е завършен цялостно. 

Хиляди последователи на Мария Лалева в продължение на няколко години очакват в трепет в социалните мрежи да се появи поредният цитат, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези кратки фрази се превръщат в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика", посочва директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. 

"Живот в скалите" е книга за море и любов. Мария Лалева е категорична, че "любовта винаги е правилният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият правилен. Още по-голямата тайна на любовта е, че самата тя е едновременно и въпрос, и отговор. Защото е отделна енергия, отделен елемент от нас. Със собствен разум и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея."

Мария Лалева ще се срещне със своите почитатели и читатели днес, 29.09.20 г., от 17:30 ч. в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини