13 °C

Нинова на юбилейния конгрес: БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България

Започна 50-тият Конгрес на БСП в зала 1 на НДК.

За делегати са избрани 976 души, от тях в началото на конгреса се регистрираха 793.

В своя политически доклад председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

В последните четири години държавата се управляваше от нова коалиция - официално от ГЕРБ и "Обединени патриоти", с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на "Воля", каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя.

Нинова заяви още, че БСП не иска да "яха" протеста за оставка на правителството, но го подкрепя.

Тя отново посочи, че настоящият парламент е изчерпан и не може да гарантира стабилност на държавата.

Председателят на БСП коментира, че България се намира в тежка политическа, институционална криза, в криза на доверието от народа към управлението и на прага на страшна икономическа и социална криза.

Тя посочи, че целта на БСП е да даде стабилност на България, да гарантира сигурност и спокойствие на българите, да очертае перспектива пред тях и да реализират правовата, демократична и социална държава. По думите й, стъпките към тази цел са подаване на ръка на всички лявомислещи, социалноориентирани, прогресивни хора, непартийни, честни българи, родолюбци, създаване на много широк фронт от съмишленици за промяна на България, избори и убедителното им спечелване от БСП.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    1 0
    17:05, 27 сеп 2020
    Нинова,като завършиш чистката "горе",тръгни и надолу!Има много "антисоциални" социалисти за гонене-/като кмета на гр.Първомай,например/.
  • 2
    На
    Найден
    1 -1
    21:31, 27 сеп 2020
    Тази няма ли кой да я вкара в затвора? Долу продажниците от протеста, които готвят идването във властта на БСП. Долу протеста!
    • 00
      007
      0 0
      06:14, 28 сеп 2020
      Явно и ти си крал през социализма!
  • 3
    Си
    Сива
    1 -1
    01:41, 28 сеп 2020
    Наистина трябва да си даваме сметка, че ВСИЧКО ни засяга.
    Даже конгресът на БСП, които твърдо, манипулативно, нагло, използват докрай НЕПОКАЯЛАТА се за комунистическите извращения България и смучат ли смучат гласове...
    Докато другите се вайкаме, не гласуваме и интелектуалстваме по форумите, тези в такава Кора ще ни подхлъзнат, че ще се чудим откъде ни е дошло.
Последни новини