Ден 80: "Атлас" подкрепиха протеста с "Есенни цветя"

Осемдесет дни на протест - осемдесет дни България е събудена. Щастие е да виждаш събудения народ. С тези думи Велислав Минеков от "Отровното трио", организатор на протестите срещу правителството и главния прокурор, се обърна към гражданите, които и днес се събраха край фонтана пред президентството, за да изразят недоволството си от управляващите.

Минеков предупреди, че дори и след промяната на властта, гражданите ще останат будни и ако отново се появят хора, подобни на сегашното управление, ще излязат на протест.

Осемдесет дни сме тук за ужас на душманите, каза Евгени, един от ораторите тази вечер, и допълни, че на този етап вече бройката на участващите в протеста няма значение, а е важно постоянството. Той определи като фалшива новината, че протестиращите са решили да се саморазпуснат. Ораторът се обърна към представителите на бизнеса да не организират срещи с членове на правителството, за да не ги легитимират, и заяви, че този кабинет никога не е бил партньор на деловите среди, а е участвал активно в съсипването им.

От "Отровното трио" благодариха на гражданите, които жертват всяка своя вечер, за да искат оставката на кабинета и на главния прокурор.

Тази вечер изпълнители от група "Атлас" изразиха подкрепата си за протеста с песента "Есенни цветя", които по думите им са силни и устояват на бурите и на мъглите, и много обичат светлината, която олицетворяват всички, събрали се на протеста. Музикантите заявиха, че Министерският съвет в момента е една стая с тъжни, изплашени хора, които гледат надолу, и един самодържец, който раздава посоки на развитието на това или друго министерство, казва кой да бъде "смачкан", каква поръчка да бъде направена, какво да бъде замазано в НС и на кой мегдан някой да бие тъпан. Ще си построим наша държава и тя ще е добра, тяхната е обречена, казаха още музикантите.

След като чуха химна на България, част от протестиращите се разотидоха, а други тръгнаха към Орлов мост.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    🔸🔸
    🔸 🔸
    2 -5
    08:40, 27 сеп 2020
    На криминалното добиче от Банкя му остават дни.
  • 2
    Ah
    AHZEE - KING
    0 0
    17:36, 27 сеп 2020
    Атлас - кукла :)
  • 3
    Th
    THE KING
    0 0
    17:38, 27 сеп 2020
    Изчдията адови, на рогатата кукла на слободията са не-жизнено-способни и затова заминават заедно с нея в небитието.
Последни новини