Борис Джонсън обяви по-строги правила за борба с коронавируса в Англия

Премиерът Борис Джонсън обяви днес по-строги правила за социално дистанциране след нарастване на коронавирусните инфекции в цяла Великобритания този месец, предаде ДПА.

"Стигнахме до опасна повратна точка", каза Джонсън пред парламента, обявявайки мерки, които по думите му са предназначени за спасяване на човешки живот, защита на Националната здравна служба и за ограничаване на икономическите щети.

Джонсън заяви, че новите правила в Англия, включително ограничаването на работното време на пъбовете и ресторантите и насърчаването на хората да работят от вкъщи, трябва да продължат до шест месеца.

"Това по никакъв начин не е връщане към пълното затваряне от март", каза той и изтъкна, че няма да се затварят училища или търговски обекти.

"Предприемаме решителни и адекватни стъпки, за да намерим баланс между спасяването на живот и запазването на работни места и поминък", заяви премиерът

Джонсън каза, че е разговарял с лидерите на местните правителствата в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които ще "предприемат подобни стъпки".

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър заяви, че новите мерки са били необходими, но не и "неизбежни".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини