Наградиха победителите на двойки в Държавния турнир по тенис в Хасково

    Приключи надпреварата по двойки в Държавния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години, който се провежда в Хасково.

    При юношите титлата спечелиха Валентин Нанев от ТК „Шуменец“ и Борислав Кирилов от столичния клуб „Вектор тенис спорт“. На финала тандемът се наложи с 2-0 сета над Виторио Станков от „Левски“ (София) и Емил Андреев от „Черно море-Елит“ (Варна). Първата част Нанев и Кирилов я взеха по категоричен начин с 6-1 гейма. Във втрия сет опонентите им оказаха съпротива и бяха на път да пратят мача в решителен тайбрек, но Нанев и Кирилов удържаха и след 7-5 спечелиха мача.

    При девойките в спор за трофея излязоха тандемите Ивона Савекова от „Локомотив“ (Пловдив) и Галена Кръстенова от „Локо 98“ (Пловдив) срещу Александра Ляпева „Славия Бомел“ (София) и Биляна Милчева от „Левски“ (София). Савекова и Кръстева не срещнаха особена съпротива и след 6-1, 6-3 вдигнаха купата.

    Утре турнирът продължава с финалите на сингъл. За решителния мач при юношите се класираха водачът в схемата Борислав Кирилов и Антоний Ангелов. При девойките в решаващия мач ще спорят поставената под №1 в схемата Ивона Савекова и Ева Николова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дъ
      Държавник
      4 -1
      21:38, 18 сеп 2020
      На дечицата по една алуминиева надписана купичка, а за организатори и тия над тях по един бял плик пълен със столевови банкнотки.
    Последни новини