Изпитанията на експерименталната ваксина на "Астра Зенека" спрени заради неврологични симптоми

Доброволка от Великобритания в изпитанията на експерименталната ваксина срещу новия коронавирус на "Астра Зенека" е получила симптоми, съответстващи на рядко, но сериозно възпалително заболяване на гръбнака, съобщи Ройтерс.

Това е предизвикало решението на фармацевтичната компания да спре изпитанията.

Жената се възстановява и вероятно много скоро ще бъде изписана от болница, заяви изпълнителният директор на "Астра Зенека" Паскал Сорио на аудиозаседание с инвеститори.

Паскал Сорио потвърди също, че изпитанията на експерименталната ваксина, създадена съвместно с Оксфордския университет, са прекъснати и през юли, защото друг участник е проявил симптоми на множествена склероза. Последвалите изследвания обаче показали, че това не е свързано с ваксината.

Изпитанията на ваксината на "Астра Зенека" могат да бъдат подновени още следващата седмица.
"Астра Зенека" съобщи вчера, че преустановява третата фаза на клиничните изпитания на експерименталната ваксина във Великобритания, Бразилия, САЩ, РЮА и Япония, за да установи причината за влошеното здравословно състояние на един от доброволците.

Препаратът AZD1222 SARS-CoV-2 е комбинация от две моноклонални антитела. Той се смята за един от най-перспективните срещу новия коронавирус в света. Моноклоналните антитела имитират естествени антитела, произвеждани от организма за борба с инфекции. Те могат да се синтезират в лаборатория за лечение на болести. Сред настоящите им приложения са в борбата срещу някои видове рак.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Би
    Бийте ги на нашите ВАКСЪРИ
    3 -1
    11:43, 10 сеп 2020
    Почнете от докторите които като им кажеш че не искаш ваксина почват да те плашат. Първо на тях им нашибайте по две минимум. Няма значение как действа. Важното е на опаковката да пише че е добро за вашето здраве. Докторите са прости и завършили повечето с двойки. Учат каквото им е написано по учебниците. Тествайте на тях. Нека да докажат че са лоялни към обществото
Последни новини