Борисов честити Съединението с призив за рестарт

Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Ето какво още написа премиерът:

Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото. Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес.

Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг.

Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (5)

  • 1
    "европейско развитие"
    7 0
    11:21, 6 сеп 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Го
      Господин Борисов
      11 -1
      11:59, 6 сеп 2020
      Господин Борисов, вие разединихте България. Това честитане на празника е пълно лицемерие. В общините подменихте специалистите с калинки. Всички в министерствата, с малки изключения са калинки. Народа е лишен от всякаква възможност да се добере със знанията и възможностите си в държавни ведомства. Различията между гербери и обикновени граждани са големи. Едните забогатяват, а другите обедняват. Това поражда и протестите срещу вас.
  • 2
    Ол
    Олег
    9 -1
    12:02, 6 сеп 2020
    Оставка мутро милиционерска!! Оставка!
    Долу герб!
  • 3
    Го
    Господин
    6 0
    16:32, 6 сеп 2020
    господин борисов, честитите ,а ехидната ви усмивка говори друго! майтапчия сте, но и народа сме майтапчии. Няма да се лъжем я. Честито ви уединение.
  • 4
    Re
    REYHAN HANUM
    0 0
    12:40, 7 сеп 2020
    Старт!
Последни новини