Символична блокада на трите кръстовища в София, свободни са за движение

И трите възлови кръстовища в столицата, блокирани дни наред, в момента са свободни за движение, съобщава БНР.

Вчерашният 57-и ден от протеста започна от триъгълника на властта и завърши на кръстовището на "Орлов мост" спокойно и без инциденти. Там, на крайната си спирка протестиращите за няколко часа разпънаха символично две палатки, сложиха кофи за боклук, пейки и кашпи.

"Това е символична блокада, но не значи, че при нужда няма да разпънем отново палатковия лагер" - обясни един от протестиращите.

В същото време адвокат Николай Хаджигенов, един от "Отровното трио" обяви от триъгълника на властта: В петък вдигаме блокадите отново. И ако някой след вчерашния протест си мисли, че в България има демокрация, много се лъже.

В момента на "Орлов мост" кофите за боклук и кашпите са избутани встрани от пътното платно и са оставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг.

На кръстовището пред "Софийския университет" загражденията също са премахнати от пътното платно и са поставени на тротоара. В триъгълника на властта палатковият лагер на майките от "Системата ни убива" все още се издига, но той се намира на тротоара пред сградата на бившия партиен дом - настоящ парламент.

От лагера на майките обясняват, че нямат желание да препречват движението на цяла София. В края на вчерашното шествие на "Орлов мост" е било взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи на софиянци, които се завръщат в столицата от отпуска.

"Орлов мост" изпълни своята цел и е символ на София - нека запазим доброто лице на "Орловия град", призова един от протестиращите в палатковия лагер на майките.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини