Полиция и жандармерия с кучета претърсват ожъната нива край Дупница

Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС, който е на място.

Акцията е заради разследването по изчезването на 43-годишния Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли.

От рано тази сутрин униформени са в Дупница. Блокада има в квартал „Ценеви”, на входа на парк Рила и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници.

Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

БГНЕС припомня, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

Капланов обаче е задържан за 72 часа, но не е по досъдебното производство за изчезването на Янек, а заради неправилно съхранение на боеприпаси. 

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини