"Арда" изпусна "Левски", равенство в Кърджали

     Отборът на ПФК "Арда" Кърджали изпусна титолувания тим на "Левски" при тостуването му в Кърджали.Двата състава завършиха на равно 1:1 в оспорван двубой,в който домакините доминираха.Мачът ще се запомни с нарушението на социалната дистанция от публиката,както и с безпрецедентните мерки за сигуност, при които зрителите останаха без чадъри в дъжда.

    Проблемите в Левски продължават. "Сините" останаха без победа през този сезон в efbet Лига, но пък записаха първа точка в Кърджали. Иван Коконов даде аванс на кърджалии в 8-ата минута, а Паулиньо изравни в 48-ата минута. Гостите играха с човек по-малко  почти цялото второ полувреме, тъй като Ивайло Найденов получи червен картон в 53-ата минута.

    Двубоят от втория кръг на първенството мина почти през цялата среща под диктовката на домакините, но накрая Найджъл Робърта можеше да донесе първите три точки на 26-кратните шампиони. Той пропусна, както преди това и Емил Мартинов не успя да се разпише, и срещата завърши без победител.

    Играта и слабата форма на много от играчите определено могат да притесняват Георги Тодоров, докато Николай Киров може да се радва, че отборът му вече ще разчита на своята публика. Този двубой бе исторически първи на осветление на стадион "Арда Арена", на който домакините приеха съперник за първи път от 13 месеца в елита на България, след като миналия сезон домакинстваха на "Лаута".

    Тимът на Николай Киров бе амбициран да стигне до трите точки и да зарадва феновете си, които още чакат успех срещу някой от грандовете в родния футбол. Играчите на домакините дадоха всичко от себе си, но се разминаха с победата.

    Друга хубава новина за тима от Кърджали е завръщането в игра на Михаил Александров, който дебютира за тима.

    Треньорът на гостите Георги Тодоров бе направил само една промяна от мача с Берое, като на мястото на контузения Симеон Славчев игра Здравко Димитров. Именно крилото замени халфа и на срещата на "Герена". Пред капитана Николай Михайлов в защита започнаха Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Тома Гаске и Орлин Старокин. Илия Юруков бе опорен халф, а Димитров, Станислав Иванов, Паулиньо и Стайн Спиерингс действаха зад Найджъл Робърта.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини