27 °C

Илия Гърков:Профилактиката срещу COVID 19 е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс металс

Профилактиката срещу COVID 19  е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс метълс. Правилата за предпазване от коронавируса са залегнали в ежедневието на работниците и служителите в рудника "Ада тепе" и подизпълнителите ни. Това сподели пред журналисти в Крумовград вицепрезидентът и генерален мениджър на златодобивната компания Дънди прешъс метълс д-р инж.Илия Гърков. Той посочи, че инструктажът за лична хигиена е ежедневие.Препоръчват се мерки  като миене на ръце с вода и сапун, обтриване с алкохолен дезинфекционен разтвор, носенето на предпазна маска,задължителното й ползване в затворени помещения и други. Нашите разбирания са, че хигиенните правила се нуждаят от висока степен на съпричастност от служителите и това е налице. Изискваме не социална ,а физическа дистанция,подчерта д-р Гърков.Той каза ,че в Дънди прешъс метълс-Крумовград строго се следи за опазването на личните данни. Когато има случаи на работници,контактували с вирусоносители или ,които имат наченки на сиптоми,наподобяващи COVID 19, се вземат всички мерки, като тестване на служителите  и хигиенизиране на помещения. Спазвайки Закона за защита на личните данни анонимността им е гарантирана,отбеляза д-р Гърков.
 Генералният мениджър на  златодобивната компания посочи,че дружествата на ДПМ в България са дарили средства в общ размер от 320 000 лв.за инвестиции в обществото за борба с коронавируса.В партньорство с минния бизнес  и чрез БМГК са покрити транспортни разходи за доставка на лични предпазни средства чрез правителствения самолет.Осъществена е подкрепа на МБАЛ "Пирдоп";МБАЛ "Живот+"-Крумовград ;МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" -Кърджали и УМБАЛ "Св.Екатерина"-София за подготовка за прием на пациенти с COVID 19. Дарени са бързи тестове за COVID 19 на МБАЛНП "Св.Наум"-София. За лечебните заведения в Пирдоп и Крумовград,както и за двата спешни центъра в градовете е осигурено гориво за линейките до края на годината. Служителите на полицейските управления в Крумовград и Пирдоп, както и граничните полицаи в родопския град получиха лични предпазни средства, посочи д-р Гърков.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ро
  родолюбец
  0 0
  15:48, 14 авг 2020
  този гърков докога ще си прави собствен и на фирмата пиар. с баламосване и прах в очите чрез разни инвестиции в социалната сфера в крумовград но ще им видим поразиите след като си тръгнат. заразени почви и питейна вода,болести и т.н. златодобива е чрез вредни методи извличането му.
  никой не прави подаръци за милите очи на населението,респ.общината. извличат си милионите а след това коронавируса ще е най малкия проблем.
  проверете всичко това чрез световни независими експерти в златодобива,а не чрез поръчкови от фирмата
 • 2
  Кр
  крумовградчанин
  0 0
  10:19, 15 авг 2020
  докога ще се появава този и ще си прави евтина и гузна реклама. оглозгаха държавата и чао ище се присмиват на наивната общественост

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини