Мъже от събитието на ГЕРБ нападнаха журналистката Полина Паунова

Яки мъже, част от тях с баджове на ГЕРБ, нападнаха брутално и блъскаха безнаказано и без да им бъде попречено от никого журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова.

Телефонът й, с който снимаше сбирката на актива на партията на Бойко Борисов в "София тех парк", няколко пъти беше изтръгнат от ръцете й и захвърлен надалече от агресивен младеж без бадж пред безучастните погледи на останалите мъже с обозначения, че са от ГЕРБ. МВР още не е задържало нападателя.

Безпрецедентната агресия се вижда на два видеоклипа, заснети от журналистката Генка Шикерова и от самата Паунова. На записа на Шикерова се вижда и как възрастен мъж, очевидно от организаторите на събитието и представител на ГЕРБ, защото е с бадж на партията, нарича журналистката "боклук", обижда я безпрецедентно и абсолютно неприемливо защитава младежите, които хвърлят телефона й, защото това означавало, "че присъствието ѝ на събитието не е желано".

Журналистката беше на събитието по работа - да го отрази.

В разказ за случилото се в "Свободна Европа" Паунова разказа, че в началото на Националната конференция на ГЕРБ е било белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието. Впоследствие част от младежите, нападнали демонстрантите, са проявили физическа агресия и срещу нея. Те няколко пъти са й отнели телефона, с който ги снима. 

"Момчетата, които направиха провокацията (след която се стигна до сблъсъци с протестиращите - бел. ред.), отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха", разказа Паунова.

Тя и Генка Шикерова направили повторен опит да заснемат агресивните мъже, при който един от тях отново нападнал Паунова, отнел ѝ телефона и го изхвърлил настрани. Маскираният опитва да вземе и телефона на Шикерова, при което тя започва да вика за помощ охраната, се чува във видеото й.

По-късно Полина добави още едно видео в профила си във "Фейсбук" и даде още подробности.

От пресцентъра на ГЕРБ са коментирали пред "Свободна Европа", че агресивните мъже са провокатори и са опитвали да нападат дори и симпатизанти на ГЕРБ. Оттам отрекли младежите да са наемани като охрана от партията. Няма обяснение за сините им баджове с надпис ГЕРБ.

"Събитието се охранява от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя беше повикана след първоначалните сблъсъци с антиправителствени протестиращи. Пристигналите униформени служители на МВР изградиха кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигна", разказва "Свободна Европа".

От пресцентъра на МВР са казали пред медията единствено, че са запознати със случващото и засега няма какво да съобщят официално. Не е съобщено заснетият от журналистките нападател да е задържан.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, казаха пред "Дневник", че са дошли да подкрепят премиера Бойко Борисов и управлението му. Те обаче отказаха да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната.

По-късно в декларация ПП ГЕРБ се разграничи от нападателите, като ги нарече "платени провокатори", и се оправда, че охраната на сбирката е била осигурена от "София Тех Парк".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ня
    Някой си
    10 -4
    16:06, 5 авг 2020
    Трябва да се обявят имената не тези малки пикльовци. Кои са, що са и тн. Всеки трябва да си носи последствията. И мисля че трябва по посолствата да вземат мерки срещу тях.
  • 2
    Да
    Да а ма не
    4 -4
    20:16, 5 авг 2020
    Президентския следствен служител Пламен Узунов и плаща и съветва. В ПИК има цяла статия за това.
    • Ан
      Анжелис 13
      3 -2
      21:58, 5 авг 2020
      Тези от ПИК знаеш ?ли с колко милиона са са облажили за да пишат лъжи? Ако не знаеш –не си в час с истината за тях!!!!!!
  • 3
    За
    запознат
    4 -2
    21:09, 5 авг 2020
    Това са провокатори на Радев
    • Не
      не
      2 -3
      22:03, 5 авг 2020
      Явно не си запознат добре.Това са младите биячи от ИПОН охранителната фирма на Бойко!!!!!
  • 4
    Ко
    Компакт
    1 -3
    21:19, 5 авг 2020
    На тези младежи с маските им дайте по една мотика и на село да копаят за друго не стават ... Толкова бездарни същества надали има някъде ...
Последни новини