Център за стратегически изследвания на България със седалище Истанбул е издал 70 книги за нашите турци

Център за стратегически изследвания на България със седалище в Истанбул е издал над 70 книги за нашите турци. Центърът е поделение на изселническата организация Бултюрк с председател Рафет Улутюрк. Организацията издава вестник „Гласът на българските турци”.

Бултюрк е неправителствена организация, регистрирана е през 2003 година в Република Турция със седалище в Истанбул като дружество за опазване, съхранение и развитие на културното и духовно наследство и  подпомагане на изселилите се през 1989 година от родината си български турци,както  и на техните близки, живеещи в Р. България и в другите страни.Това сподели за Кърджали бг вести председателят на организацията Рафет Улутюрк.

Някои от известните имена учредители на Бултюрк са проф. д-р. Хаяти Дурмаз, проф. д-р. Ахмет Чолак, проф. д-р. Емин Чаръкчъ, д-р. Исмаил Алиоглу, д-р. Недим Биринджи, д-р. Мустафа Кахраман, Алптекин Джахвери, инж. Реджеп Кърпат – Зам. Председател на Община Байрампаша, Метин Каран – Председател на Община Арнавуткьой и др.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА РБ
    0 -1
    08:02, 5 авг 2020
    Този от снимката -не искам да му споменавам името- е един заклет националист,проповедник на турския ислям и на интересите на турция в страната ни.
    Мъти главите на обикновените хора. Трьябва да се изрита от българия и кракът му да не припарва повече.
  • 2
    Ос
    Осман
    1 -1
    08:43, 5 авг 2020
    08.02 В съзнанието си останал в началото на 20 век. Иди на лекар!
Последни новини