Хюсеин Ергани се обяви за премахването на карантината за изселниците, препоръча изискване на тест за COVID 19 на границата

Генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани се обяви за премахването на карантината за изселниците и препоръча да се въведе изискването на тест за COVID 19 на границата. Той подчерта, че става дума за хора с българско гражданство и достъпът им за завръщане в нашата страна трябва да е облекчен. За изискване на тест на граничните пунктове и за турски граждани настоя още Хюсеин Ергани в отговор на въпрос на Кърджали бг вести.

 Турският дипломат критикува решението на Еврепейският съюз да затвори външните си граници за граждани на Р Турция. Нарече го субективно. Даде за пример Великобритания и Швейцария, които са премахнали ограниченията.

  Хюсеин Ергани посочи още че България и Турция водят успешна борба с коронавируса и трябва да облекчат преминаването през границата.

  Дипломатът каза още, че през последната седмица е регистриран спад на случаите на заболели в зоните на Егейско море и Мраморно море, което благоприятства туризма.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бъ
    БЪЛГАРИН
    2 -5
    11:43, 15 юли 2020
    Този хибрид защо не се скрие за да не говори глупости. Къде се извъдиха всички мюсюлмански мекерета в цивилизована светска държава каквато е българия.орезелиха я. Дай им джамии кълбуучкания и друго няма нужда. Браво на местан за вчерашния коментар за дпс. Всичко е абсоляютно вярно до последната му дума но въпвоса е че до вчера и той беше не редови копой а лидер на тази противоконституционна псевдопартия т.е. Търговско дружество начело със падишаха в зарая -агент сава.
    Както винаги пак се крият като мишки и изчакваат кого да изкльопат и со кого да се присламчат. Раково образование за държавата.
  • 2
    Ос
    Осман
    4 -1
    14:56, 15 юли 2020
    Като комшийско поведение и позиция на г-н Хюсеин Ергани! Поздравления!
  • 3
    ..
    ....mjkgg
    0 0
    18:27, 16 юли 2020
    72 часовия тест няма да ги спаси,защото повечето ще почнат да пътуват с автобуси и ако се заразят по време на пътуването????Без карантина ще имат много контакти,за
    това явно никой не мисли!?!?!?!
Последни новини