18-годишен от Ивайловград е с коронавирус

18-годишен младеж от Ивайловград  е заразен с коронавирус.

 Пробата му е направена извън Хасковска област и за положителния резултат е съобщено на местното РЗИ.

Момчето е в добро общо състояние. След отчетения положителен резултат той се е прибрал в родния си град да изкара предписаната му карантина. Контактните му лица са издирени и са поставени под карантина.

Очаква се днес да настъпи корекция в Националната информационна система и момчето да бъде прехвърлено към случаите за област Хасково, уточняват от Областният оперативен щаб. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ел
    Елена
    14 -12
    09:13, 13 юли 2020
    Всички протести ще доведат до пик и новозаразени през следващите дни.
    • До
      Долу Хунтата
      11 -11
      09:40, 13 юли 2020
      Ти явно си подметка на *******? Да не протестираме ли? Коронавируса съществува само в болния ти герберски мозък!
    • Ан
      Ангелов
      5 -10
      09:54, 13 юли 2020
      Тъпа си, Ленче, дано поне ставаш за чукане. Виж коментара
  • 2
    До
    Доц. Атанас Мангъров
    8 -5
    09:37, 13 юли 2020
    Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно с правилата на играта. Броят на хората, които са действително болни остава непроменен. Със сигурност наблюдаваме втори пик на паника. Мачът без рефер дава възможност за груби нарушения“.
    Това каза пред Евроком доц. Атанас Мангъров.
    Той пита кое кара един ден да се правят 1000 теста, а на следващия 3000. „Това са тестове, това не са хора. Когато тестове се правят сред хора, за които се знае, че са положителни, от направените тестове, ще излизат много положителни. Ако тестове се правят сред свободно избрани хора, новооткритите ще бъдат много по-малко“, обясни той.
    За играта с тестове доц. Мангъров посочи като пример граничния пункт Кулата, където за направени 31 000 теста са установени 100 заразени с Ковид-19, което е 0.32 процента. Той посочи, че това видимо се различава от данните на Щаба.
    „При Щаба ние не знаем правилата на играта и там няма рефер, който да свири. Когато няма рефер, обикновено, има удари под кръста и не се играе честно“, категоричен е лекарят.
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    17 -4
    10:14, 13 юли 2020
    Вижте какво прави днес хунтата – отвори нощните заведения. Целта е младежите да се отправят към тях и да не излизат на протести. Долни типове, лицемери, които само плашат гаргите с някакъв измислен вирус, но като видяха зор правят всичко възможно да отклонят вниманието на хората, включително и с дезинформации, част от които е и тази за Мутрата, която уж била избягала в Македония. Да смачкаме главата на змията.
  • 4
    Ни
    Николай
    13 -3
    10:29, 13 юли 2020
    Да разграничим нещата. Вирус има, това не зависи от Борисов. От него зависеше как ще се справи с тази криза в България. Проблемът е, че той употреби вируса за своите цели. В началото, през март гледаше какво правят хората в другите държави и с малко повече късмет тук се справяхме, въпреки че нямахме чак такива рестрикции като в Италия, Испания, Белгия и т.н. После обаче го удари през просото и с един замах премахна всички мерки. Не се прави така. Трябва да се действа интелигентно, но къде ти у нас такова чудо... Вижте сега какво е положението при същите тези държави, които имаха много сериозен брой случаи и съответно при нас. Вижда се къде е управлявана епидемия и къде някой е преследвал своите политически и други интереси. Така че, Борисов и сие, не обвинявайте протестите за завишаване броя на позитивните случаи. Отговорността е изцяло на министър председателя и правителството, те са тези, които не се справиха с тази медицинска криза.
  • 5
    Ве
    Весел
    5 -3
    10:42, 13 юли 2020
    Имаме втори пик на всяване на паника!
  • 6
    Ни
    Николай Николов
    4 -4
    10:48, 13 юли 2020
    Ще съдя РЗИ за фейк К19 статистика: Общинският съветник Н.Николов "На 22 юни от РЗИ ми направиха PCR тест за COVID -19. На 23 юни от РЗИ ми съобщиха, че PCR теста е дал положителен резултат и ме поставиха под 14 дневна изолация. На 26 юни си направих PCR тест в частна лаборатория (резултата беше отрицателен). На 10 юли си направих тест за антитела, който резултат споделям с вас Никога не съм имал COVID-19, а реално съм част от статистиката: - На заразените. - На излекуваните. Скъпи приятели, очевидно е че РЗИ манипулират статистиката и "рекордите" за денонощия спрямо ситуацията в държавата и на улицата С РЗИ ще се видим в съда А с вас приятели се надявам да се виждам всяка вечер пред Министерски съвет, където да се преборим за ОСТАВКАта на Бойко Борисов", написа софийският общински съветник Николай Николов.
Последни новини