36 °C

Масова регистрация за гимназиите по интернет

Изображение 1 от 4

  По-малко кандидат-гимназисти от Хасково използват възможността да подадат документите си за продължаване в следващ образователен етап на място в първия ден на кампанията тази година.

  Едва 70 кандидати до обяд бяха описани в регистрите на комисията, която извършва приема на място в Обединените ученически общежития при всички мерки за здравна сигурност.

  Това е сравнително малко число на подадени документи в сравнение с предходни години, което означава, че масово се използва възможността за подаване на документите онлайн. Това става през платформата на МОН с идентификационния код, с който седмокласниците са се явили на изпитите. За професионалните гимназии се прилага и медицинско свидетелство, което да показва, че професията, която е избрал кандидатът, не е противопоказна за неговото здравословно състояние.

  Сред дошлите да подадат документите си  за гимназия на хартиен носител днес беше и Мария. В подредбата на желанията й по значимост й помогна майка й. Като най-желана посока да продължи образованието си момичето отбеляза обучението по английски и испански език.

  Първият етап на кампанията по прием на документи за профилираните и професионалните училища продължава до 7-ми юли, включително. 

  От Комисията уточниха, че ще се работи и през почивните дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   За
   запознат
   10 -1
   14:29, 3 юли 2020
   Приема на документи е до 7 ЮЛИ, а не до 7 юни.
  • 2
   За
   Запознат
   3 0
   16:29, 3 юли 2020
   Браво, най-накрая направихте корекцията.
  • 3
   Аз
   Аз
   2 0
   07:27, 4 юли 2020
   Не е вярно!
  • 4
   Ет
   ето така е
   3 -1
   07:39, 4 юли 2020
   В *********** да си клатят краката, пък пък учениците да ги обслужват по училищата. Това е ненормална работа - всяка институция, която уж работи нещо в момента си хвърля работата на училищата. Учителите на маскари ги направихте - да са на разположение по 24часа, за всичко да отговарят, за всичко срокове да следят, да се молят на ученици и родители - елате си свършете работата. Който иска да учи - да се учи. Събирате ги насила, кандидатстват насила, завършват насила - знаят, че ще си завършат образованието без да влагат усилия. После защо учениците били дебили и нямали знания. Няма да имат, щом всичко получават на готово - за всичко им се напомня по 100 пъти, всичко им се дава наготово, обяснява и накрая се върши и вместо тях.
   И Защо - защото директорки и експерти на руо г и е с т р а х - да не пропуснат срокове, да няма недоволни, да са вечно първи по всичко. Затова закърнява образователната система!
   Ами ако няма деца - няма как да има и толкова раздута образователна администрация - руо-та, мон с хиляда отдела и всички фирмички и фирми покрай тях. Няма оправия докато е такава системата.
  • 5
   ВК
   В кое
   1 -1
   17:38, 4 юли 2020
   В кое училище раздавали постове срещу специални услуги и по други заслуги?
   Да вземем да се преквалифицираме. Чувам, че заместничката ходела с пола с цепка, чак до кочината!
  • 6
   Влиза кандидат за учител или друг пост в едно училище:
   - Добър ден.
   От Комисията: Добър ден. Как се казвате?
   Кандидатка: Гина Гинкова.
   От Комисията: От къде сте?
   Кандидатка: От Хасково.
   От комисията: Добре, благодарим Ви. Да заповяда следващия!
   Кандидатката излиза, а от Комисията намръщено репликират.
   - Я па тая
  • 7
   Пр
   продължение
   2 0
   18:51, 4 юли 2020
   - Я па тая, нито е от Любимец, нито е от Харманли. Някой познава ли я?
   Споглеждат се мълчаливо. И пак се питат.
   - Никоя не я познава нали? Не е рода? Някой да се обаждал за тая - по бизнес линия, по политическа линия! Ама какво изобщо търси тука да ни губи времето!
   - Изобщо нахални хора - обобщава оправната директорка.
   Влиза следващия...

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020
  Последни новини