Езиковата гимназия награди 106 изявени ученици и 23 преподаватели

Изображение 1 от 6

    Езиковата гимназия „Христо Ботев” отличи в края на учебната година 106 изявени ученици и 23 преподаватели. Наградите бяха връчени на тържество в двора на Регионалния исторически музей –Кърджали в присъствието на родителите на даровитите деца. Отличените са средношколците, спечелили призови места на национални и международни конкурси и олимпиади, както  тези приключили годината с отличен успех.

    По традиция церемонията се състои на патронния празник на гимназията -2 юни ,Деня на Ботев, но тази година бе отложена заради противоепидемиологичните мерки .

     Толкова много награди заслужиха възпитаниците на Езиковата гимназия. Онемях. Това сподели в приветствието си зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя посочи, че последните месеци от учебната година са били много трудни, но ботевци не са се уплашили. Поздравявам ви с високите успехи от името на кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. Бъдете себе си. И помнете че дължите този успех на учителите си и на  подкрепата на родителите, посочи  Веселина Тихомирова.

      Тържеството започна с изпълнение на „Тих бял Дунав” от фанфарния оркестър на гимназията. В краткото си приветствие директорът на гимназията Мануил Димитров сподели: Скъпи колеги за мен е чест и привилегия да работя с вас. Благодаря на родителите за подкрепата и на младите хора за усърдието.

      Първа получи грамота и лента Мария Димитрова, спечелила голямата награда на конкурса „Рождество на Спасителя”. От преподавателите първа бе отличена Надежда Карагьозова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини