Кметът на Димитровград ще участва в работен семинар със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова

Изображение 1 от 2

    Днес кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в заседание на Управителния съвет на НСОРБ, информират от местната администрация. Заседанието е предшествано от работен семинар със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

    Подход за изпълнение на политиката за регионално развитие през новия програмен период 2021-2027 г. ще бъде темата на работния семинар. Представяне и обсъждане на процедурите и етапите за създаване на партньорства с участието на общините, подготовка и реализация на интегрирани териториални концепции и проекти за финансиране от европейските фондове от програмен период 2021-2027; Функции на Регионалните съвети за развитие и роли на представителите на общините в тях. Изисквания, срокове и подкрепа за подготовката на Плановете за интегрирано развитие на общините за периода 2021-2027 ще обсъждат кметовете със зам.министър Николова.

    В заседанието на Управителния съвет ще се разглеждат анализите и позициите на НСОРБ по ставките на местните данъци и размерите на таксите за 2020 г., позицията на НСОРБ за участие в заседание на Съвета по децентрализация.

    Иво Димов ще докладва по темата с ангажиментите и отговорностите на общините в процеса на превенция и овладяване на африканската чума и необходимите действия от страна на НСОРБ за осигуряване на финансиране.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      От
      Отново
      4 -1
      13:17, 30 юни 2020
      Отново преразпределяне на парите. Не барайте данъците, които са достатъчно високи.
    • 2
      Xx
      Xxx
      1 0
      10:21, 1 юли 2020
      хубавец!
    • 3
      Ис
      Искам
      1 0
      13:33, 1 юли 2020
      Искам да предпазя съгражданите си от различията в касовия бон издаван в магазин за месни продукти, намиращ се на ул. "Р.Ролан" 16 - Аида мес. Особено пенсионерите. В бона който ви издават проверете теглото и цената на продукта който купувате. Има възможност по- ниската цена да бъде вписана за продукт с по-малко тегло и обратно, с по-високата цена вписана на продукта с по-голямо тегло. Внимавайте! Отгоре на това, ако забележете и откриете грешка, подгответе се. Вместо да се извинят, ще ви нахокат и ще ви направят на нищо.
    • 4
      Те
      Тези
      1 0
      21:39, 1 юли 2020
      тези продавачки много лъжат. От всеки клиент си заработват по 3-4 лв. Иначе магазина е зареден и има хубави продукти, но очаквайте да бъдете излъгани.
    Последни новини