Общинският съвет създава наредба за символите на община Кърджали

Общинският съветник от ДПС в Кърджали Сезгин Бекир ще предложи на днес на сесия да бъде приета Наредба за символите на община Кърджали. С нея се цели да бъде създаден единен стандарт на символите и гербът на областния град.

Сезгин Бекир: Основният резултат, към който се стремя, е да има идентично и еднакво възпроизвеждане на символите на общината по отношение на пропорции,  съдържание и цветови характеристики. Искаме да се регламентира кой и при какви условия може да ги ползва. Досега всеки можеше да използва герба и знамето за каквито си иска случаи. А това са символи и трябва да има ред, по който да се използват и при какви събития. Регламентира се и начинът, по който тези символи ще се предават при смяна на местното самоуправление и местна власт. Прави се опис какво представлява гербът, какво представлява знамето, както и йерархичната подчиненост по отношение на националните символи и символите на Европейския съюз.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пе
    Петър
    1 0
    10:12, 30 юни 2020
    Сложете и лика на самовлюбения Асанчо
  • 2
    Ив
    Ивайло
    2 0
    10:47, 30 юни 2020
    Нямаме нужда от тях, имаме нужда от здраве, работа, хляб, чорба, град чист, тишина спокойствие, пътища без дупки, нощно осветление, град без шум, без пеещия часовник, град повече места за пешеходци, велоалея и т. н
Последни новини