БСП поиска защита на депутатите срещу показването им по медиите във връзка с епидемиологичните мерки

БСП поиска защита на депутатите срещу показването им по медиите във връзка с епидемиологичните мерки.

От трибуната на парламента Валери Жаблянов подчерта, че всеки от народните представители се отнася отговорно към нажежилата се епидемична обстановка, към действията на правителството и никой не подценява ситуацията.

Вчера по национални телевизии и електронни медии назидателно бяха показани депутати, които не носят маски в пленарната зала, усмихват се, разговарят помежду си, така да се каже - нарушават обществения ред, аргументира се социалистът. Затова от левицата настояват ръководството на парламента да направи всичко възможно да се прекрати "електронният терор върху народните представители", дискредитирането на отделни депутати, нанасяне на морални щети върху тях.

Тази медийна, по думите на Жаблянов, вакханалия подрива авторитета на НС. Той поиска от ръководството на парламента да предприеме мерки народните представители да бъдат защитени от "подобни издевателства".

Да започнем сами, от себе си, спазването на мерките, след като изпълним задълженията си - това ще бъде разисквано, отговори му председателстващият заседанието Емил Христов.

След декларацията, депутатите продължават с разисквания по питане от народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди /"Обединени патриоти"/ до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика .

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Дамян
    6 0
    09:59, 25 юни 2020
    Нали от БСП искат непрекъснато да се излъчват разискванията в НС по телевизиите.Иначе къде ще има възможност лидерката им да се изока за козичките на баба Дора. Сега пък издевателствали над тях.Ако питат мене, изобщо не искам да им гледам " дебатите" , не искам да ги излъчват , белким като няма камери, свършат нещо полезно.
  • 2
    Лг
    лг;хг
    3 0
    12:48, 25 юни 2020
    Значи за едни може за други не може .Народа да ходи с маски и памперси и да бъде глобяван избирателно .А вие да си правите каквото искате и когато искате щот сте депутати и сте над простосмъртните дето ви плащат заплатите. Никаква опозиция не сте и никога вече няма да спечелите избори в България . Ако бяхте опозиция до сега да сте застанали зад народа и да го подкрепяте а не да мънката избирателно и да се чудите каква интрига да направите
  • 3
    Пе
    Пешко
    1 0
    18:10, 25 юни 2020
    Значи за Всички може, но БКП/БСП/ не може?? АМА ТЕ КОГА СТАНАХА ИЗВЪН ЗАКОНА???? Защо не взема да го хване този вирус наглеца от ж.род и да го спука от болежки!!!! Та глава да не вдигне!!!! Ще спечелите изборите - когато си видите ушите без огледало!!!!!!! Тази партия трябва да се забрани със закон!!!!

Още новини

Последни новини