Красимир Анев прекратява кариерата си в биатлона

Водещият български биатлонист Красимир Анев прекратява кариерата си.

33-годишният Анев обяви на пресконференция, че причината за решението му е дългогодишен конфликт с председателя на БФБиатлон Екатерина Дафовска.

"Аз съм дотук. Седем години издържах, но докато Екатерина Дафовска е председател на федерацията, аз нямам бъдеще. Нямам сили повече да търпя това отношение на председателя на федерацията. Сигурен съм, че то няма да спре. То е лично. Всеки с различно мнение е репресиран жестоко и затова мисля, че нямам бъдеще повече в този спорт", заяви Анев.

Той постигна най-големия си успех в биатлона на Европейския шампионат в Раучиби през миналата година, когато спечели титлата в индивидуалната надпревара на 20 километра.

Анев, който има участие на три Олимпиади във Ванкувър 2010, в Сочи 2014 и в Пьончан 2018, е спечелил общо девет медала от континентални първенства - 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови.

Той постига и най-доброто класиране от български състезател при мъжете в историята на биатлона за Световната купа, когато на 11 януари 2015 в масовия старт в Оберхоф (Германия) се класира на четвърто място.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини