"Арда" загуби от "Дунав" в плейофите

Тимът на АРДА изигра първия си мач от груповата фаза на втората осмица на efbetЛИГА. Възпитаниците на Николай Киров загубиха с 0:2 от Дунав на ст. Локомотив в Пловдив. Още в началото на двубоя Стойчо Атанасов получи пресилен жълт картон, а в 20 минута главният съдия Васимир Ел Хатиб  му показа втори жълт, съответно червен картони остави отбора с 10 души.  Малко преди това Атанасов напредна от дясно, центрира към Коконов, но вратаря на Дунав успя да пресече центрирането. След изпълнението на фала в 22-та минута Долапчиев засече топката с глава и откри резултата. След попадението гостите отправиха още един удар към Банков, но вратаря на АРДА бе на правилното място. В 34-та минута Спас Делев изпробва своя късмет с удар от границата на наказателното поле, но Макенджиев  спаси. В 38-та минута Свилен Щерев бе оставен сам в наказателното поле, получи топката от Долапчиев, завъртя се и вкара за 0:2. като при този резултат завърши първото полувреме.

След почивката играчите на АРДА се опитаха да променят негативния за тях резултат. В 57-та минута Спас Делев отправи удар от границата на наказателното поле. В 62-та минута Банков парира опасен удар на Ндогала от Дунав. Малко след като се появи на терена, Ахмед Осман създаде едно положение пред вратата на Дунав. След едно разбъркване в наказателното поле не русенци, Матеус Леони нацели напречната греда, но топката така и не успя да влезе в мрежата. До края на мача резултатът остана непроменен.

В следващия кръг от груповата фаза АРДА приема Ботев Пловдив, който е водач в групата с 33т., пред АРДА 31т., а Дунав и Ботев Враца имат по 22т.
 

АРДА: Николай Банков, Стойчо Атанасов, Милен Стоев, Матеус Леони, Емил Мартинов, Румен Руменов, Александър Георгиев, Светослав Ковачев, Иван Коконов, Спас Делев, Радослав Василев

www.fcarda.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини