Извънредната обстановка вероятно ще бъде удължена и след 14 юни

Въпреки че премиерът Бойко Борисов обеща извънредната епидемиологична обстановка да приключи на 14 юни, това явно няма да се случи. Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев каза пред БНТ, че заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен, където се появяват нови огнища, основно в болници и предприятия, се налага удължаване на мерките. Това означава, че здравният министър ще продължи да има абсолютната власт да налага каквито мерки поиска в опит да се спре разпространението на Covid-19.

Според Кунчев не става въпрос за втора вълна на вируса, която се очаква през септември, „защото разпространението не е дифузно, а по огнища“.

„Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки“, каза Ангел Кунчев, коментирайки срока на новото удължаване.

Според него работници в предприятието в Доспат са прикривали симптомите от страх да не останат без работа.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бе
    Бесен
    10 -8
    13:41, 9 юни 2020
    Ей не се спряха тези боклуци долни.
    Докато напълно не затрият държавата няма да рахатясат. Писна ни от вашите забрани! Няма никакъв вирус МАЛОУМНИЦИ!
    • Co
      COVID-19
      8 -8
      14:09, 9 юни 2020
      Има ме и това е факт! Само, че тъпи конспираторчета, като теб няма как да го разберът това нещо и да го повярват защото живеят, като коне с капаци и мислят, че за всичко ги лъжат!
    • Ба
      Бат'Желю
      0 -1
      08:51, 10 юни 2020
      Пожелавам ти туй дето го няма да хване теб и семейството ти!!!
  • 2
    Ло
    локомотива
    4 -2
    14:31, 9 юни 2020
    А бе ачка ти луд ли си бе как ще удължавате мерките,аз на 15-ти трябва да съм в гърция,защо си купих нов харпун и резервна стрела.Я стига глупости.
  • 3
    Въ
    Възмутен
    9 -2
    16:13, 9 юни 2020
    Как пък все като наближи краят на извънредното положение и започва да се увеличава броят на заболелите??? Да си ограничават огнищата, не да тормозят целия народ. Нещастници!!!
  • 4
    Rr
    rreryreyreyterwtgewgdsg
    3 -2
    16:13, 9 юни 2020
    Божков Божков Божков
  • 5
    @депутатите
    0 -2
    16:50, 9 юни 2020
    Да ви го намести загорял ядосан слон..
  • 6
    Оп
    Опърничева
    1 0
    09:52, 10 юни 2020
    Идиотския ДИКТАТ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, което видиоти българите, благодарение на безобразието на Хунтата и униформения и Щаб, бълващи денонощно зловещи НЕВЕРНИ послания и манипулации, бе заменено с „извънредна епидемиологична обстановка“.
    Когато Емил Караниколов се н@сра в Дубай – хоп, и в неговото министерство бе намерен корона вирус.
    Когато изумяваща земеделска Танева се насра с отвратителен скандал с безобразен запис, хоп, затвориха и нейното министерство.
    А след като Васил Божков ги подкара на караминьол и ги докара до паническа истерия от страх какво още ще бъде разкрито за крадливата им Хунта, „изведнъж“ плъзнаха под път и над път заразени и днес друг умопомрачаващ хигиенист – Кунчев предложил ПОНЕ за още един месец да бъде удължена извънредната обстановка.
    Толкова сте плоски, че чак да му се доповръща на човек от простотията ви!
    Докога ще удължаваш „извънредно“, Боко, докога ще удължаваш собствената си агония, докога ще досъсипваш окончателно и малкото, което е останало от тая държава?! Докато окончателно и е@ш майката ли?!
    Докога?!
    Нямаш мърдане, тикво, колкото и да бягаш, и да удължаваш Хунтата си, топка пред дупка си!
    Всяка ДИКТАТУРА приключва някога, тикво, всяка, дори и твоята, дори и когато я крепи слугинята ти – каскетената прокуратура!
    Нищо друго не иде, освен КРАЯТ ТИ!
  • 7
    Ам
    Американеца
    0 0
    10:50, 10 юни 2020
    Вижте Ню Йорк-масови демонстрации, а болниците са празни и никой не може да си го обясни!?!!?!

Още новини

Последни новини