Йордан Цонев: Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни

„Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни. Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза е правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори”. Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той е категоричен, че няма как Движението и ГЕРБ да управляват заедно. "Останах с впечатление, че вицепремиерът разбра анонса на ДПС като "да плеснем с ръце и да се прегърнем. Искам да успокоя всички участници на политическата сцена, че ние не предлагаме това", каза депутатът след участието на Томислав Дончев в предаването. 

Цонев припомни, че тезата на ДПС за програмно, ускорено развитие на страната движението защитава поне от три години насам. „ Развивали сме в парламента тази наша теза за програмно, догонващо развитие. ДПС не предглага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение да има една програма с ускорено икотномическо развитие с два или три приоритета", каза народният представител.

Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП, преди години за членството ни в ЕС и НАТО. В момента, по думите му, сред тези приоритети за ускорено развитие на страната трява да бъде демографският проблем, образованието, зелената икономика, високите технологии. "В момента се изпълнява програма за демографския проблем, която спокойно можем да я поставим в графата "ала-бала", завърши Цонев.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    1 0
    15:50, 9 юни 2020
    Намериха кой да се изказва.Предателя винаги ще е предател.Сега им трябва и го галят по главата но... скоро ще е ненужен и ще пострада. Целият му род ще бере срама на изневярата на род и родина – стана ибрикчия за малко пари.
  • 2
    То
    Това
    1 0
    19:53, 9 юни 2020
    Това е живият изедник-дупедат. Не се наяде. Какво е нормалното на това правителство, народно събрание. Какво работи в държавата? Всеки ден произволи, кражби и корупция. Тези ако имаха съвест досега да са дали оставката си. Няма никаква полза от тези. С какво подобриха живота на народа?
Последни новини