Обвиняем за трафик на марихуана с трета молба да излезе от ареста, съдът я отхвърли

Обвиняемият Никола Кацарев, арестуван за близо 3 кг марихуана, подаде трета молба с искане за свобода. Окръжен съд – Хасково остави без уважение молбата за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Срещу Кацарев е повдигнато обвинение за опит за контрабанда на наркотика за 11 360 лева, спипан на 15 януари 2020 г. при митническа проверка на ГКПП-Капитан Андреево. Дрогата е открита в товарен автомобил, шофиран от Атанас Андреев, сочен за извършител. Според разследващите Кацарев е подбудител и помагач в престъплението.

Съдът прецени, че има наличие на обосновано предположение за извършено от обвиняемия престъпление, предвид събраните към момента доказателства. Също така се отчита, че е налице реална опасност от извършване на друго престъпление и има опасност да се укрие от разследващите органи. Изложените съображения от страна на защитника на обвиняемия за грижата за две деца не налага изменение на мярката за неотклонение в по-лека. В този смисъл съдът прие, че не е налице промяна в обстоятелствата, поради което остави без уважение искането на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок от днес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини