20 °C

Не дават храна за уикенда от Млечната кухня

Претенция на майка относно заявката за храна от Млечната кухня изуми директорка на хасковска детска градина.

Младата хасковлийка, пожелала анонимност, поискала да си заплати 3 купона за храна, която да получи в петък от млечната кухня в 15-та детска градина „Слънце“, за да може да си храни детето включително в събота и неделя. Това обаче й било отказано, жалва се тя пред Haskovo.net.

Потърсихме коментар от детската градина, а въпросът изуми директорката Анна Йорданова. Тя беше категорична, че на дете се полага по един купон в работен ден, като една част от сумата плаща родителят, а остатъкът се поема от общината.

„Хранителните качества и енергийната стойност на храната са годни за деца в деня на нейното приготвяне, тоест в деня на предлагането й“, категорична беше Анна Йорданова.

Тя беше изумена от желанието на майката да нахрани детето си в неделя с храна от петък. Уточни, че на дете се пада по един купон на ден и условието важи не само за детска градина „Слънце“, а навсякъде.

От община Хасково уточниха, че купонът за храна за Млечната кухня струва общо 1.70 лева, като родителят плаща 1.50 лева, а кметството поема остатъка от 0.20 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Та
  татко
  40 -4
  15:56, 29 май 2020
  тази майка да вземе да сготви не да претендира да храни дете с тридневна храна. мързел и претенции неочаквано добра комбинация
 • 2
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Го
   готвачката
   24 -7
   16:05, 29 май 2020
   Браво на вашата приятелка значи и е все едно с какви бъркочи тъпче детето си важното е да не готви. Евалла. Другия път за вземе от понеделник за неделя да е сигурна че има манджи и да си вее оная по центъра
  • Ма
   Майка от Орфей
   10 -3
   21:51, 29 май 2020
   Госпожо, тази млечна кухня има правила,които се спазват и ние майките трябва да се съобразяваме с тях.Отностно персонала искам да знаете,че е дългогодишен(това накратко означава,че си върши перфектно работата).Никой не е длъжен да ви забавлява ,докато разливат на вашето дете храната,защото ви е крив света или явно сте конфликтна,мързелива или злобна личност.Престанете да се заяждате с персонала или да се оплаквате от какво ли не.Неможе да се дават повече от 1 купон на дете.Ако неможете да готвите има заведения за бързо хранене.
   Аз и още 5-6 майки само ходехме заради всички вас да ви издействаме удобството на тази млечна кухня да заработи,а вие наготовото пак нямате благодарност,и продължавате да мрънкате за какво ли не.Вместо да си сготвите или да обърнете внимание на детето си,престанете да притеснявате тези,които правят нещо за вашето дете и да вдигате целият град на крак,за да сте обект на внимание!!!Неблагодарници!
 • 3
  Св
  Светла
  10 -3
  16:07, 29 май 2020
  Да, и аз когато вземах храна от кухнята преди 2 години беше същото. Не ми даваха 2 купона за петък. Или пък примерно имаше храна, която детето ми харесваше и друга, която не ядеше, тогава трудно се опитвах, но се снабдявах с 2 купона за ден. Примерно моето дете не обичаше рибата, която даваха мисля, че сряда. Но не ги упреквам от Ръководството, все пак и ти планират нещата. Но сега като се замисля какво им пречи да я планират, след като си купувахме купоните предварително. По мое време купони се купуваха всеки петък за следващата седмица. Купонът струваше 1,50лв. и бях много доволна. За 1,50лв. 3 бурканчета с храна.
 • 4
  Ми
  мира
  7 -1
  17:22, 29 май 2020
  Аз пък без проблем си вземам в петък 2 купона от млечната кухня на 20 градина Тази директорка изобщо не я вълнуват такива работи като 15 градина
  • Ва
   Васка
   6 -3
   17:26, 29 май 2020
   Леля Мария в 20гр даваше храна в 1ч и без купони срещу 1лв за нейна сметка за да не изхвърля храната
 • 5
  Ди
  Дидка
  6 -7
  17:32, 29 май 2020
  В Орфейската градина се назначава персонал без подбор и да имаш курс за пом възпитател не можеш да заемеш там място затова не сте доволни от обслужването в градината
 • 6
  Йо
  Йово
  5 -12
  17:38, 29 май 2020
  Защо пък майката да не вземе 2-3 купона .Тя си ги... Виж коментара
  • За
   Защото така трябва
   16 -1
   18:01, 29 май 2020
   Уважаеми Йово,
   "Млечна кухня" е услуга, субсидирана от държавата и общината и идеята е, че така се осигурява здравословна и разнообразна храна за детето. По този начин се подпомагат младите семейства с деца до 3 години, които не ходят на градина. За тези, които ходят пак държавата и общината подпомага домакинствата, като в Хасково родителите плащат само по 1 лев за ден посещение на детето в институцията.
   Всичко това се случва при спазване на строги правила и ред проверки от различни институции.
   Не е въпрос на желание или нежелание от страна на персонала в градината, а на правила, които имат задължението да спазват.
 • 7
  Fb
  fbfdgfd
  17 -2
  19:09, 29 май 2020
  Ба си мързеливото племе станахата повечето.Мързи ги да готвят мързи ги да чистят мързи ги да си изхвърлят боклука пространствата между блоковете са станали кочини всички се хвърля през балкона ..Лошото е че повече вече ги мързи и да мислят сиво вещество цък а претенциите до небето.
 • 8
  /мм
  7 -5
  20:01, 29 май 2020
  МОЯ ХАСКОВО НЕТ добре да си вършат работата и да проучат явно директорката на е запозната прави всичко на нейна глава а как може на служителка от градината която има внуче да си купува двоен купон за петък
 • 9
  Ле
  Лени
  12 0
  00:52, 30 май 2020
  Чета и не вярвам на очите си. Мили мами,защо не използвахте времето на двумесечната карантина да се научите да готвите, да разберете какво обича вашето дете? Нима има нещо по - хубаво от домашно приготвената храна? Нима вашите родители са се редили на млечна кухня? Обвинявате всеки друг, но не и себе си, че детето няма какво да яде събота и неделя. Бъдете пример за децата си, че може един ден да се наложи те да ви гледат.
 • 10
  Гр
  Гражданин
  5 -2
  14:33, 30 май 2020
  Моля,сайта Хасково нет да не занимава обществото с дребнотемие, с глупави доноси на безработни и мързеливи майки и с неверни и непроверени новини за детските градини, а да обърне внимание на много важни въпроси, като скъпата и негодна за пиене вода в Хасково, високите данъци и работата на общинския съвет.
  Също така да обърне внимание на компетентността на журналистите си, които не могат да напишат грамотно една статия и да не забравят , че в България действа Закон за електронните съобщения.

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
15 юли 2020
Последни новини