Оставиха в ареста тримата, хванати със 100 кг хероин на границата

Тримата мъже, хванати на границата със 100,440 кг хероин, ще останат за постоянно в ареста. Това реши Окръжен съд – Хасково при разглеждане на мярката им за неотклонение, съобщиха от Темида.

Пред съда застанаха трима граждани на Босна и Херцеговина – Дино Чолич, Ведран Гаврич и Дамир Донлагич.

Срещу тримата е повдигнато обвинение за това, че на 24 май 2020 г. през ГКПП-Капитан Андреево е пренесен наркотикът на обща стойност 9 039 600 лева. Дрогата била скрита в кашони и сак в товарен автомобил, под кушетката за почивка на водача.

Съдът прие наличието на обосновано предположение за извършено от обвиняемите престъпление, предвид събраните към момента доказателства. Обстоятелството, че тримата са чужди граждани и без местоживеене на територията на страната, обуслови извода на съда за реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление.

Така съдът уважи искането на Окръжна прокуратура за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ за тримата обвиняеми. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданина Х
    6 0
    11:49, 29 май 2020
    Не мога да разбера защо, когато са някой местни или други български разбойници не им публикувате имената, а сега ги пишете
    • Ав
      Автор
      3 0
      13:50, 29 май 2020
      И защо не са под домашен арест? ;)
Последни новини